11.9 C
Pitești
24 mai 2024

Hârsești: prima comună din sudul județului Argeș cu club de robotică

Hârsești: prima comună din sudul județului Argeș cu club de robotică

Robo Tehno Club Hârsești intră în extraordinara familie Code Kids. Cu alte cuvinte, copiii din Hârsești vor fi sprijiniți să învețe, printr-o activitate extrașcolară, tehnici de coding și de robotică, într-o eră în care informatica este tot mai clar viitorul societății.

Și, pentru că viitorul stă și sub semnul virtualului și al digitalizării, încercăm și noi, aici, la țară, să le mai deschidem copiilor din sat încă o poartă: cea către cunoaștere, către tehnologie, către inovație și creativitate tehnică, printr-un proiect care se va derula de-a lungul a aproape doi ani. 》, spune Loredana Costache, directoarea Căminului Cultural Hârsești.

Prin implicarea Bibliotecii Comunale Hârsești și a Școlii Gimnaziale Hârsești, precum si a Căminului Cultural și a Primăriei Hârsești, copiii din comună vor face parte din proiectul național CODE Kids, învățând tehnici de codare și noțiuni de robotică.

Despre proiect:

Proiectul „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” a fost lansat în anul 2017 și are ca scop crearea unei mișcări de coding și ȘTIM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative.

Începând cu anul 2021, programul își deschide porțile către noi perspective. Se formează primele cluburi de programare pentru copii în afara bibliotecilor publice, sub coordonarea voluntarilor din diverse domenii de activitate. Sub umbrela unui nou slogan ”Programează viitorul comunității tale”, proiectul își propune să ajungă în cât mai multe comunități rurale și urbane mici din România.

Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale, cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât copii din mediul rural cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.

Fundația Progress își propune să faciliteze un program pe termen lung de formare în competențe digitale pentru copiii aflați în mediile rural și urban mic, mai izolate, printr-o abordare de tip action learning.

Bibliotecile publice au un rol central în proiectul CODE Kids, în învățarea tehnologiei și utlizarea Internetului într-un mod practic. Numărul bibliotecilor înscrise în program a ajuns la 150, în 2020.

Mai mult decât atât, orice cetățean cu spirit civic, având meseria de IT-ist, antreprenor sau funcționar public are acum ocazia să deschidă și să coordoneze un club CODE Kids, în comunitatea sa, într-un spațiu pe care îl poate pune la dispoziție sau în cea mai apropiată bibliotecă publică.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI