0.4 C
Pitești
05 dec. 2023

Hârsești: Lucrări de infrastructură rutieră și utilități

Hârsești: Lucrări de infrastructură rutieră și utilități

În comuna Hârsești vor demara în perioada următoare lucrări pe infrastructură rutieră și cea de utilități, de maximă importanță pentru comunitatea locală. Extinderea rețelei de canalizare în satele Ciobani și Hârsești și asfaltarea unor drumuri în satul Hârsești sunt cele două obiective de investiții ce urmează a fi realizate în localitatea de pe malul râului Cotmeana. Ambele lucrări sunt finanțate prin programul guvernamental ”Anghel Saligny”.

”Extinderea rețelei de canalizare se va realiza pe o lungime de 12 km, valoarea de investiție a proiectului fiind de 15 milioane de lei. Am semnat contractul de finanțare cu ministerul și urmează să organizăm licitația pentru execuția lucrărilor. Pentru asfaltarea drumurilor, licitația se apropie de finalizare și în scurt timp vom avea un câștigător. Vom asfalta 4,2 km de drumuri în satul Hârsești. Suma alocată pentru proiect este de aproximativ 4,2 milioane lei”, precizează primarul Ionel Moloiu.

Centru de zi pentru vârstnici

Autoritățile locale au elaborat și depus un nou proiect cu finanțare prin PNRR. Primăria Hârsești vrea să înființeze în localitate un centru de zi care să ofere asistență și servicii de recuperare persoanelor vârstnice, cu echipă mobilă de îngrijire la domiciliu. Acesta va avea o capacitate de 50 de locuri și echipă mobilă care va asigura servicii de îngrijire la domiciliu pentru minim 25 de persoane vârstnice nedeplasabile. Dezvoltarea și extinderea serviciilor sociale acordate persoanelor vârstnice reprezintă principalele obiective ale proiectului. Conform conducerii Primăriei Hârsești, proiectul a fost declarat eligibil și urmează aprobarea finanțării.

Schimbând registrul, perspectivele privind anul agricol sunt bune. Producțiile de până acum s-au ridicat la cotele așteptate, cerealele sunt de bună calitate, iar fermierii din sudul județului se declară mulțumiți de recolte. ”Cum la noi nu a plouat mai deloc, ar mai fi nevoie de apă ca totul să fie bine. Mă refer pentru culturile prășitoare, porumbul și floarea soarelui. Ca să poți spune că ai avut un an agricol bun, trebuie să te raportezi la toate culturile, nu doar la o parte dintre ele”, afirmă edilul din Hârsești.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI