7.7 C
Pitești
05 mart. 2024

Hăi, hăi, hăi – doar gălăgie! (Vai de tine, Românie!)

Hăi, hăi, hăi – doar gălăgie!
(Vai de tine, Românie!)

Îmi pregăteam recuzita și ,,scenografia” pentru Plugușorul acestui sfârșit de an însă am renunțat, nu numai din motive de austeritate, ci și din cauze obiective, coroborate cu o serie de evenimente cu consecințe tragice, care demonstrează inutilitatea instituțiilor statului. Tocmai de o reacție necontrolată a acestor instituții – a oamenilor din fruntea lor! – îmi este teamă (ursul rănit reacționează violent), că vor încerca să-și arate ,,eficiența” după ce, ani de zile, au preluat revoluționarul îndemn – ,,Mircea, fă-te că lucrezi”!

Eu însă am lucrat și pot demonstra:
Aho, Aho copii și frați
Stați puțin și nu mânați
Lângă noi veniți, urați
Toată țara colindați;
Am mai colindat-o odată
Dar nu era … ,,EDUCATĂ”!
Cu o urare strămoșească
Poporul să se trezească;
Pentru anul care vine,
Dacă vrea să-i fie bine!

O parte din versuri le-am ,,memorat” pe telefon cu speranța că le pot citi când gazda nu este atentă (se poartă și la televizor deși este o imagine a neputinței intelectuale), în caz contrar ,,băgăm” … Hăi, hăi, hăi (din prelucrarea politică a zilelor noastre), … Mânați, măi!

Dacă gazdele noastre ne tratează cu fructe autohtone (nu de import, acelea sunt contaminate cu virusul corupției!), vine fiscul și ne impozitează partea sănătoasă a fructului, pe bază de proces-verbal, cu scadență rapidă – îți mai arde să urezi?

Îmi spune patronul unui mic butic de la țară cum, cu două zile înaintea Nașterii Domnului, băieții de la fisc i-au cerut vânzătoarei raportul zilei de la casa de marcat. Au ieșit 6 lei în plus, urmați de 3000 lei amendă! Cum să pleci cu ,,Plugușorul” când nu ai nici casă de marcat? Deci…

Gata, anul se sfârșește,
Devine și el poveste
La câte s-au întâmplat
Parcă nu-i adevărat!
Minciuna-i la loc de cinste
Pare prost cine nu minte,
Școala trece la … ,,erată”
Nu mai e ce-a fost odată!
Ia sunați din zurgălăi
Și pocniți din bice, măi!
Hăi, hăi, hăi!

Nu, nu mai pocniți! Nu avem Autorizație ISU! Ce, noi suntem de la Crevedia, patroni de Stații GPL, sau de la Ferma Dacilor, să funcționăm fără astfel de aprobări? Nu că ar rupe ,,ăștia” biciul pe noi și că ne-ar pune buhaiul în cap, dar dacă sare o scânteie de la… bici și ia foc cine știe ce obiectiv? Mai bine fără Plugușor!

Cine ne primește pe noi cu ,,Plugușorul” având în vedere că tot anul am criticat și am devoalat neajunsurile din societate punându-le la ,,Gazeta de perete” a bunului simț. Am ,,biciuit” pe ici, pe colo, însă nu este suficient doar biciul, este nevoie de tradiționalul buhai cu toate riscurile – tragi din ,,obiect” lângă o clădire, să zicem restaurant (sau internat), trepidează zidurile, se dărâmă aceasta peste consumatorii de elită protejați de patronii (nu elevii de la internat – victime colaterale) dominați de afaceri și interese. Așa ajungi la… neglijență în serviciu! (Urmează câțiva ani fără… Plugușor!).

Ne propusesem să urăm pentru oamenii – ziși ai școlii, dar ce rost are? Că acum sunt în vacanță. Mai bine să le urăm ceva celor de la Protecția consumatorului, urmărind ca această „protecție” să nu fie ocupată cu ,,mica publicitate” pentru ilegaliști. Vai, câtă emulație! Și noi voiam să-i plictisim cu… Hăi, hăi, hăi!
Din câte vedeți, unele instituții ale statului – ori adormite, ori corupte – au devenit, prin conducătorii lor, niște protectori pentru cei care „au bani” – bine întreținuți de politicul omniprezent și în plină expansiune, nu prin ideologie, ci prin interese de gașcă sau grup.
Pentru ei păstrăm, încă neexpirat, recomandatul (fără Hăi, hăi, hăi!) …

ANTIVIRUS

*La anul și la mulți ani!

 

Articolul precedent
Articolul următor

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI