8.2 C
Pitești
28 feb. 2024

Gigi Becali a fost azi în Argeş, la Mânăstirea Slănic

Publicistul Nicolae Badiu, atunci când se întâlneşte cu situaţii interesante, nu ezită să le facă şi mai interesante prin modul cum scrie despre ele. Şi chiar dacă nu îl caută subiectele la uşă, el din orice fapt de presă face un subiect. Iată ce scrie azi şi nu avem cum să nu preluăm şi noi această însemnare a sa de pe pagina de facebook, pentru că e prea interesantă:

Azi, la slujba prilejuită de marea sărbătoare crestină SCHIMBAREA LA FAȚĂ, la Mănăstirea Slănic a fost prezent Gigi Becali, care s-a bucurat de onoruri speciale din partea Arhiepiscopului Argeșului si Muscelului, ÎPS Calinic!
Gigi Becali a fost recompensat pentru meritul de a fi un creştin ortodox practicant, cu un spirit excepțional de dăruire!
L-am cunoscut personal cu această ocazie. Este imposibil de descris, omul are o chimie senzațională de inteligenţe unice, nelipsindu-i inteligenţa spirituală care-i generează de fapt genialitatea.
A fost o zi remarcabilă pentru toți cei prezenți acolo.
Probabil voi reveni cu amănunte intr-un eseu pe www.nicolaebadiu.ro
Abia aşteptăm continuarea, maestre!

Mănăstirea Slănic și-a prăznuit hramul

Mănăstirea argeșeană Slănic și-a sărbătorit astăzi unul din hramuri închinat praznicului Schimbării la Față a Domnului Iisus Hristos.
Deși a fost foarte cald, credincioșii au venit cu mic cu mare să participe la Sfânta Liturghie arhierească oficiată astăzi de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, în altarul de vară ridicat în curtea mănăstirii.
În cuvântul de învătătură rostit cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a mulțumit credincioșilor care au venit cu mare bucurie pe Taborul Argeșului, așa cum este numită mănăstirea Slănic.
De asemenea Înaltpreasfinția Sa a îndemnat pe cei prezenți să lucreze fiecare la schimbarea vieții prin îndepărtarea de gândurile negative.


La Sfânta Liturghie a participat astăzi și cunoscutul om de afaceri George Becali. Pentru ajutorul financiar acordat bisericilor aflate în restaurare sau construcție, dar și pentru acțiunile social-filantropice pe care le-a inițiat până în prezent, în semn de prețuire și recunoștință, Ierarhul Argeșean a oferit acestuia distincția eparhială ,,Sfântul Neagoe Vodă Basarab”.


Prima atestare documentară a Mănăstirii Slănic este în anul 1679.
Despre schitul Slanic tradiția se spune că a fost ctitorit de voievodul Vlad Ţepes și că ar fi existat și pe vremea domnitorilor Neagoe Basarab și Mihai Viteazul.
În anul 1805, din motive necunoscute nouă, schitul se desființează, biserica fiind mutată în jurul anului 1830 într-un sat din Vlașca.
Viața monahală este reluată după anul 1930, ridicându-se în timp trei altare: biserica mare din zid ridicată în cinstea Maicii Domnului -cu hramul Nașterea Maicii Domnului și două paraclise mai mici cu hramurile Schimbarea la față și Sf. Ierarh Calinic de la Cernica. Din acest motiv Mănăstirea Slanic este numită astăzi de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Taborul Argeșului.

Sursa: fb/ Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI