38.7 C
Pitești
15 iul. 2024

Gata! Batista pe țambal!

Gata! Batista pe țambal!

În fiecare zi ni se amintește sau dacă nu am știut ni se spune, destul de apăsat și nervos, despre… gaura din buget care parcă a apărut așa miraculos, fiind produsă de ,,reacția razelor de lună asupra galoșilor de gumă” cum îi plăcea să spună eminentul meu profesor de chimie, din liceu. Sau această ,,gaură” mult mai mare decât circumferința caschetei fostului premier și cu mult peste ,,gaura” renumiților covrigi de Buzău, a fost produsă de o ,,dronă” direcționată de ,,o țară neprietenă” așa cum se procedează când nu-ți cunoști lungul nasului.

Pentru a înțelege toate aberațiile produse de politicienii de la putere considerate… ,,politici de stat”, este cazul ca sunetele ,,orchestrei” constituită din ,,muzicanții” celor două partide ale actualei coaliții să fie recepționate și interpretate corect, într-o gamă a bunului simț, fără a fi precedate de vocalize sau sunete complementare.

Cununăm și botezăm…

Din noiembrie 2021 când a avut loc… ,,căsătoria din interes” a celor două partide – PSD și PNL (nu zic celor două ideologii, că aceasta, ideologia, este raportată la lider și nu la partid), a fost interpretată, până la saturație, pentru acest popor derutat de război, criză, inflație – o melodie, prelucrată după o manea – ,,Cununăm și botezăm”, fără nicio aluzie la ,,iarna austerității” care se preconizează. Și au fost ,,botezați” peste 200 secretari de stat cu rang și salariu de ministru și adjuncți ai acestora, au fost ,,botezate” agenții pentru clientela politică nerăbdătoare să participe la acțiunea ,,Ciolaniada”, s-au înființat, pardon botezat, comisii și comitete ,,populate” cu rudele apropiate ale celor doi… însurăței, bine’nţeles cu acordul ,,nașului” de la Palat!

În harababura creată și-au găsit loc și funcții de decizie, ,,băieții” care au umblat cu plosca din casă în casă, fetele care ,,n-au prins buchetul miresei” dar au participat, cu tot elanul tineresc, la ,,Hora cu dar a acesteia”, dând culoare evenimentului. Și uite-așa s-au întărit cele două partide, iar liderii lor din teritoriu se văd pe funcții încă câțiva zeci de ani şi partidele lor, cele două, vor obține, la alegerile următoare, peste 70% fiecare (nu este un sondaj, ci beție cu apă caldă sau gargară cu apă chioară) – chiar dacă ar vota și ,,turiștii” ucraineni, respectiv ,,frații” moldoveni, tot nu s-ar obține… peste 100%.

Acum, în pragul divorțului, socrii constată că partajul este deja pe minus și încearcă să adune, nu de la nuntași, ci de la cei care ,,au căscat gura” să vadă cununia civilă și religioasă, o taxă de participare. Muzica s-a oprit iar pe țambal, instrumentul drag petrecăreților, se află batista udă de sudoarea țambalagiului derutat de demagogia organizatorilor.

Puțină muncă, multe sporuri inventate!

Am reținut câteva din sporurile pe care oamenii muncii, în speță bugetarii, le primesc pentru că au acceptat acel… serviciu, acea funcție. Parcă nu și-au dorit-o, ci au fost obligați să o exercite! O mare parte din volumul ,,găurii” – sper să fie în formă de cilindru (πR2h) se regăsește într-o serie de sporuri inventate și aberante – spor pentru statul pe scaun (hemoroizi) – în caz contrar ar fi pentru varice (!), spor de antenă, spor de izolare, de risc şi solicitare, pentru păstrarea confidențialității (tăcerea este bine plătită!), muncă cu fonduri europene, risc şi responsabilitate nervoasă (se așteaptă robotizarea şi inteligenţa artificială) ş.a..

Cum o fi scăpat sporul pentru folosirea Facebook-ului și evident sporul pentru plecatul de acasă, eventual tip diurnă, pentru că hrana e asigurată? Nu ne spune nimic ,,nervosul” de serviciu, acel fost moderator de emisiuni politice care, vorba lui T. Gheorghe, ne demonstra că inundațiile se produc și pe timp de secetă, când vrea să arate că nu a mâncat usturoi deşi… miroase de la distanţă.

Dintr-un ziarist de… ,,top” a devenit un ,,politician” european prin grija partidului pe care l-a cântat, fără țambal – ci solo, l-a proslăvit și care a trădat doi premieri (Cîțu și Orban) iar acuma își exprimă mirarea, inclusiv dezacordul pentru modul cum va fi astupată… gaura! A descoperit, ceea ce copiii cunosc din clasa a VII-a, simbolul ,,pi” – π (probabil în luxoasele clădiri de la Bruxelles, întreţinute şi din banii noştri, pe uşile camerelor de ,,relaxare” nu mai scrie TOILETTE ci… π2, adică ππ = pipi – materie pentru umplut, în mintea lui… gaura!

La toate facilitățile și sporurile primite, pentru cei care au un venit brut sub 10.000 lei le asigurăm noi doza de…

ANTIVIRUS

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site