15.4 C
Pitești
02 dec. 2023

Gata, am și eu… Facebook!

Am rugat un prieten să-mi instaleze aplicația, considerând că am rămas ,,ultimul mohican” – un neinformat, o piedică pentru accesul țării în… Schengen! Pot și eu să ,,dialoghez”, de la egal la egal, cu tanti Florica de la țară care, de fiecare dată când ne întâlnim, mă provoacă să comentez postările președintelui de țară, ale președintelui de județ, ale primarului, divorțuri din lumea mondenă, ultimele înmormântări și chiar ,,aberații” din viața lui Putin.

Ea nu și-a terminat studiile, dar este un autodidact ce merită apreciat. Nu mai crește vacă, nu mai are porc, copiii sunt plecați în U.E. (așa spune), primește ajutoare și are timp să se documenteze pe… Facebook! Este contrariată că primarul postează (când o fi având timp?) imagini cu ceea ce este normal să facă, iar pentru cele nefăcute (gropi, câini vagabonzi, oameni ai străzii-satului), alții sunt vinovați. Sigur, spune tanti Florica, primarul își va pune tricolorul, va activa fanfara și va tăia câte o panglică pentru fiecare eveniment… inventat. Când primarul ,,postează” că au ajuns ajutoarele, o ia pe vecina Mița, cu bicicleta, și sunt primele la locul indicat.

Mă întreba de ,,femeia, aia” de lângă președinte, de Ziua Țării, că o cunoaște, a venit în bătătură să le ceară votul, dar este ,,slabă” maică, abia silabisea, parcă îi era silă să vorbească! Era foarte contrariată tanti Florica – o ,,consumatoare” de Facebook că ,,ăla” de se vrea ,,viitor premier” a plecat de 1 Decembrie în Dubai, reproșând că ,,nu dă socoteală nimănui pentru timpul său liber”! Dar ,,ăștia” care țin ,,hățurile țării” nu trebuie să vorbească așa – ai vrut să fii conducător, sacrifică-te, maică! Și, insistă să mă provoace – dacă omul nu a confundat Dubaiul cu… Qatarul, unde se ,,desfășoară” fotbalul!

Îmi arată, pe telefon, o ,,tipă”, fostă colegă de liceu cu fata ei, ajunsă directoare de școală (a făcut facultate cu ,,bani”, eu n-am avut, deh!) care postează toate tâmpeniile, mai puțin… ,,chestiunile educative” și primește de la elevii ei și colegii din școală ,,aprobări” ca să fie… cuminte. Îmbrăcată ca la saloanele pariziene se pozează cu elevii cărora le-a dat mănuși și saci de plastic pentru… ecologizare (nu pronunță ea bine) așa cum a spus ,,ungurul” de la Mediu, dar s-au ,,gătit” doar pentru poză, nu că și-ar fi ,,plecat fundul” să adune ceva. Îmi spune fata vecinei că trebuie ecologizată mai întâi școala(!), zice coana Florica, punând mâna la nas, simulând că pute!

Văzând că are foarte multe de zis și arătat, îi spun că mă grăbesc să ajung la serviciu. Se uită la mine și, cu niște ochi mari și limpezi, cu o sinceritate dezarmantă, mă sfătuiește să ,,o las mai încet”! – Nu vezi, nepoate, că nu mai muncește nimeni în țara asta?

I-am promis că revin să continuăm ,,bârfa” și i-am lăsat, spre trebuință, un flacon cu…

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI