25.4 C
Pitești
13 apr. 2024

Primarul Cristian Gentea premiat la Gala Cercetării Românești

Primarul Cristian Gentea premiat la Gala Cercetării Românești

Excelența în cercetarea românească schimbă lumea! – Sub acest motto s-a desfășurat azi, la Opera Națională din București, “Gala Cercetării Românești” – ediția 2024. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și a avut drept scop susținerea performanței în cercetarea românească și acordarea premiilor pentru rezultatele excepționale în acest domeniu.

La Gala Cercetării Românești au participat din partea județului Argeș vicepreședintele Consiliului Județean Argeș – Adrian Dumitru BUGHIU, primarul Municipiului Pitești – Cristian Gentea și deputatul Nicolae Georgescu.

Au fost acordate 11 Premii Speciale, unor mari personalități, cercetători români din țară și de peste hotare, din domenii fundamentale pentru progresul României și 5 Premii de Excelență.

Unul dintre aceste Premii de Excelență – pentru susținerea și promovarea antreprenoriatului – a fost acordat domnului Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești, pentru proiectul Pitești Business Hub Prosant, realizat în colaborare cu INCERTRANS, director Flavius Cladoveanu.

Business Hub din Pitești este cel mai nou Hub de cercetare din Estul Europei, inaugurat în decembrie 2023. Prin acesta, Primăria Pitești își propune să revitalizeze mediul antreprenorial local să recupereze inteligența românească, în sensul de a oferi condiții pentru repatrierea tinerilor antreprenori români plecați în diverse orașe ale Europei și care dezvoltă mici companii cu activități de cercetare-dezvoltare în domenii de specializare inteligentă.

Noul  Hub va găzdui 16 Start-up-uri în domenii inovative, din București, Brașov, Londra, Munchen, Luxembourg etc.

Foto: Cristian Gentea, Premiul Special la Gala Cercetării Românești

Am fost mândru de recunoașterea primită de orașul nostru, de respectul pe care comunitatea științifică l-a arătat față de munca municipalității și a partenerilor noștri, față de încrederea cu care am fost girați și pe care încercăm să o confirmăm, în fiecare zi, prin astfel de proiecte reușite!

PITEȘTI BUSINESS HUB – PROSANT reprezintă un incubator de afaceri realizat de Primăria Municipiului Pitești, în parteneriat cu INCERTRANS S.A., incubator în cadrul căruia 16 firme vor activa în domeniul cercetării – dezvoltării.

„Business Hub Prosant” este doar un pas către ceea ce municipiul nostru va reprezenta: un pol de  energie economică, un centru de cercetare și dezvoltare puternic al regiunii Sud Muntenia,  un model de bună practică”, a declarat primarul Cristian Gentea.

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, și-a exprimat marți seara, în cadrul „Galei Cercetării Românești”, speranța ca, în următorii 10 ani, țara noastră să fie în top 10 mondial în domenii cheie: „Să ajute bunul Dumnezeu ca, în 10 ani, să vorbim despre visul care astăzi este doar un vis, să vorbim despre el ca despre o realitate: că România este, în câteva domenii cheie, în top 10 mondial”.

Felicitări primarului nostru, Cristian Gentea, pentru distincția primită! Felicitări Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării pentru inițiativa de a promova vârfurile din cercetarea românească în cadrul unui eveniment de înaltă ținută, așa cum a fost Gala Cercetării Românești! Felicitări tuturor celor premiați!

Evenimentul a fost transmis de Televiziunea Română pe canalul TVR Info.

CITEȘTE ȘI: Clădirea Bussines Hub e gata

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI