Fundația Conservation Carpathia câștigă prestigiosul premiu BAMBI pentru proiectul de conservare din Munții Făgăraș
Eforturile de conservare ale Fundației Conservation Carpathia și angajamentul față de natură sunt apreciate cu premiul BAMBI la categoria „Our Earth”. Barbara și Christoph Promberger, directorii executivi ai Fundației, au fost onorați cu acest trofeu emblematic în cadrul galei desfășurate pe 16 noiembrie la Studiourile de Film Bavaria din München.
BAMBI Awards este un eveniment de renume mondial, aflat la cea de a 75 a ediție, și are ca scop recunoașterea excelenței în diverse domenii, celebrând personalități și organizații care au realizat lucruri remarcabile și care au avut un impact deosebit asupra publicului german și a celui european.
Fundația Conservation Carpathia se alătură unui grup de personalități precum Michael Jackson, Ursula von der Leyen, Papa Francisc, Tom Cruise, Bill Clinton, Alteța Sa Regală Prințesa Moștenitoare Mary a Danemarcei, câștigători ai premiului BAMBI la edițiile anterioare. Premiile BAMBI se acordă din 1948 pentru 12 categorii distincte.
În cadrul categoriei „Our Earth”, BAMBI recunoaște de mai mulți ani angajamentul excepțional față de conservarea naturii. Barbara și Christoph Promberger, directorii executivi ai Fundației Conservation Carpathia, au fost premiați pentru viziunea de a crea unul dintre cele mai mari parcuri naționale din Europa în Munții Făgăraș.
„Dedicăm acest premiu României și naturii excepționale pe care o are. Mulțumim României că ne a permis ca România să devină acasă pentru noi”, au declarat pe scena evenimentului Barbara și Christoph Promberger, directorii executivi ai Fundației Conservation Carpathia.
Potrivit juriului BAMBI: „Barbara și Christoph Promberger sunt un model de urmat prin angajamentul și dedicarea pentru natură. Prin proiectul lor, ei creează bazele pentru ca natura, aflată sub o presiune constantă, să prospere din nou, într o lume sănătoasă, și să creeze condițiile pentru ca biodiversitatea să fie păstrată.”
„Niciodată nu ne am așteptat ca activitatea Fundației Conservation Carpathia să fie onorată cu un premiu BAMBI, însă suntem fericiți și bucuroși pentru faptul că BAMBI a adus natura României pe scenă și pentru că ne a permis să prezentăm Munții Făgăraș unui public atât de numeros. BAMBI ne oferă motivația de a merge mai departe cu proiectul nostru de conservare a naturii și sperăm că acest proiect îi va inspira pe cât mai mulți oameni să se implice în protejarea pădurilor”, au declarat Barbara și Christoph Promberger, directorii executivi ai Fundației Conservation Carpathia.
Acest premiu reprezintă o recunoaștere imensă a muncii susținute din ultimii paisprezece ani ai Fundației Conservation Carpathia și a eforturilor dedicate pentru binele naturii, nu doar la nivel național, ci și european. Înființată în 2009, Fundația își propune să contribuie la conservarea și refacerea ecosistemelor naturale din Munții Carpați, beneficiind astfel, de pe urma acestui proiect, biodiversitatea și comunitățile locale. Scopul Fundației este înființarea Parcului Național Munții Făgăraș și transformarea lui în cel mai emblematic parc național al Europei, care să aducă beneficii naturii și localnicilor din jurul acestor munți reprezentativi pentru România.
Gala Bambi este un eveniment anual, organizată din 1948 de grupul Hubert Burda Media. Evenimentul a revenit în forță în 2023 după pauza cauzată de pandemia COVID.
La gală participă aproximativ 800 de invitați din showbiz, mass media, politică, economie.
Despre Fundația Conservation Carpathia
Fundația Conservation Carpathia este cel mai mare proiect privat de conservare a pădurilor din Europa, care contribuie la refacerea ecosistemelor naturale din Munții Carpați, în beneficiul biodiversității și al comunităților locale.
Din 2009, Fundația a salvat de la exploatare peste 27.000 de hectare de păduri și pășuni alpine în sud‑estul Carpaților Meridionali, achiziționându‑le cu scop de conservare, a plantat peste 4,1 milioane de puieți și a reconstruit ecologic peste 1.991 ha afectate de tăieri, și a creat o zonă de 78.000 ha pe care nu se desfășoară vânătoare sportivă și de trofee. Fundația contribuie la bunăstarea comunităților din vecinătatea pădurilor protejate prin proiecte sociale, de educație și de dezvoltare de afaceri verzi, iar viziunea pe termen lung este crearea Parcului Național Munții Făgăraș.