14.8 C
Pitești
02 oct. 2022
spot_img

Frustrările lui Cîmpeanu și cei 10.000 de specialiști

Aflu cu stupoare că, după ce a scos din sertar proiectele celor două legi ce se vor aplicabile cu orice risc și a început să învețe pasaje, articole, alineate și să le prezinte zilnic la televiziuni cu moderatorii care n-au habar de ce spune omul, acest domn a început să primească amenințări mai ceva decât liderii spirituali ai unor colectivități aflate în dezacord cu majoritatea.

Sesizând cât este de penibil, domnul se dă victimă dacă nu cumva serviciile străine au perceput și interpretat că tot acest joc, antipopular, este făcut cu scopul de a-l scoate în evidență, de a-l propulsa spre jilțul prezidențial. Foarte vocal, fără să clipească, ignorând toate sugestiile, deținătorul adevărului absolut, promotorul dezastrului din sistem, își joacă perfect rolul. Mai nou, motivează că la aceste aberații au lucrat peste 10.000 de specialiști! Cred că sunt dintre cei 15.000 rămași de la CDR, care au dus țara în cea mai grea situație economică de după revoluție, cu toată implicarea ,,Călugărului Vasile”.

Dacă țara are peste 10.000 de specialiști în domeniu, de ce învățământul a intrat în acest ,,hău” fără ca ei să intervină, să-și aducă aportul și experiența în slujba sistemului? Sau aceștia nu au vocație, ci lucrează doar în comisii și pe bani? Întrebări retorice, normal, pentru că domnul ministru își face numărul total dezinteresat, nu?

Inspectoratele școlare județene se desfințează și se transformă în direcții județene de învățământ aflate în subordinea Ministerului Educației – o struțocămilă! Nu știm dacă inspectorii vor fi funcționari publici, poate aduși din alte domenii, dar sigur de la partidul în care va activa ministrul în momentul respectiv.

De asemenea, Centrele județene de Resurse și Asistență Educațională se vor comasa cu Inspectoratele Școlare devenind… o anexă a acestora! Sper că vorbim ca să ne aflăm în treabă! Cum să elimini aceste centre, constituite și formate prin munca și aportul unor adevărați specialiști în domeniu, într-o etapă în care și-au dovedit eficiența, necesitatea și utilitatea în contextul globalizării și abandonării, de către mulți părinți, a responsabilităților față de copii, ele reprezentând adevărate exemple ale muncii în echipă. Cât de ușor demolează unii indivizi ,,edificii” construite cu greu și utile celor mulți. Aici întâlnim adevărata muncă în echipă, nu în echipa dumneavoastră cu care vă deplasați la diferite întâlniri doar pentru a aproba, prin mimică, emanațiile… specialiștilor!

Palatele copiilor trec în subordinea autorităților locale (Curat, murdar coane Fănică!), iar profesorii, deși s-au titularizat în urma unor concursuri, de cele mai multe ori dificile, devin… funcționari publici, având posibilitatea să se integreze în sistemul de învățământ… participând la alte concursuri!

Desfințarea Comisiei Naționale de Etică a Titlurilor Universitare (analiza lucrărilor de doctorat, evidențierea textelor plagiate, retragerea titlului de doctor…) constituie cea mai mare jignire adusă omului corect (câți mai sunt), lăsând cale liberă ,,hoților” să ocupe funcții de decizie remunerate din banii publici! Dacă un absolvent, în naivitatea lui, uită să-și lase telefonul la intrare în sala de examen, acesta este eliminat și trei sesiuni nu mai poate participa! Nu ne considerați proști, domnule (încă) ministru, chiar dacă nu facem parte din echipa de specialiști despre care nici nu știați că există (v-a suflat cineva, dar v-a manipulat).

Nu mi-am propus o analiză pe text, dar acest tsunami provocat va avea consecințe ireparabile. Acest domn își manifestă frustrările copilăriei – fără coroniță, fără note că nu se rețin (se uită), fără examen la limba română deoarece nu este obligatorie la facultățile ,,băligăroase”, poate doar cu încă un director în școli, pentru a se păzi unul pe altul (mai sunt lipitori de afișe fără funcții, în așteptare – Director administrativ! Vai… cât de darnic ești, moșule! Finanțare, nu glumă!)

Țara arde și el se ține de… poante!

ANA Dumitru,
Încă profesor,
(nespecialist)

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

error: Continut protejat!!