24.3 C
Pitești
24 sept. 2023

Fratele lui Dani Mocanu a cerut eliberarea din arest preventiv

După trimiterea rechizitoriului cu frații Nando și Dani Mocanu, instanța a schimbat măsura preventivă pentru Nando Mocanu din arest preventiv în arest la domiciliu. Parchetul a făcut contestație, iar Curtea deApel Pitești a decis ca Nando Mocanu să rămână în continuare în arest la IPJ.

Iată soluția instanței Curții de Apel: În baza art. 425/1 alin. 7 pct. 2 lit. a Cod procedură penală admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, împotriva încheierii din data de 17 noiembrie 2022, pronunţată de Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Argeş în dosarul penal nr. 5712/109/2022/a1.1, privind pe inculpatul MOCANU IONUŢ NANDO, în prezent aflat în stare de arest preventiv în cadrul Centrului de reţinere şi arestare preventivă – Inspectoratul De Poliţie Judeţean Argeş. Desfiinţează în parte încheierea criticată, cu privire la inculpatul Mocanu Ionuţ Nando şi rejudecând, în temeiul art. 348 alin. 1 Cod de procedură penală rap. la art. 207 alin. 2 şi 4 Cod de procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispusă cu privire la inculpatul Mocanu Ionuţ Nando, pe care o menţine, până la o nouă verificare, potrivit legii. Menţine în rest încheierea.

În baza art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Mocanu Ionuţ Nando, cu datele de stare civilă mai sus menţionate, împotriva aceleiaşi încheieri. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, dispune obligarea contestatorului la plata sumei de 100 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul parţial al apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatorul-inculpat, în cuantum de 250 lei, se achită din fondurile Ministerului Justiţiei şi rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată astăzi, 21 noiembrie 2022, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia Penală şi pentru cauze cu minori şi familie, prin punerea soluţiei la dispoziţia contestatorului şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, în condiţiile art. 405 alin. 1 Cod de procedură penală.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI