14.8 C
Pitești
02 oct. 2022
spot_img

Festivalul Internațional de Modă Culorile Toamnei – un regal marca Valeria Coman

A 25-a ediție a Festivalului Internațional de Modă Culorile Toamnei s-a desfășurat în această seară în sala mare a Restaurantului VICTORIA din Pitești, în organizarea cunoscutei doamne a modei argeșene, Valeria Coman, președintă a Fundației culturale Vatra, și având un juriu format din oameni de afaceri cunoscuți, artiști (Ileana Șipoteanu), personalități din industria de modă și din lumea modei, primarul comunei Bascov, Gheorghe Stancu, și oameni de presă.

Prezentatoarea festivalului a fost fotomodelul Gianina Petrescu.

Din păcate cel care a fost 25 de ani președintele juriului la acest festival, celebrul designer Cătălin Botezatu, a întârziat la eveniment din motive obiective (călătorie), așadar a participat la stabilirea câștigătorilor în urma unei evaluări online. Oricum, dintre cei care au stat la masa juriului au fost destui care se pricepeau la modă. Dar o părere avizată ca a lui Cătălin Botezatu este întotdeauna binevenită.

Colecțiile prezentate de designeri – unii cunoscuți, alții la început de drum, au entuziasmat publicul și au adus o undă de prospețime și culoare în peisajul piteștean, mai ales că au predominat colecțiile adresate tinerilor și copiilor. Cei mici și-au luat rolul în serios și au defilat atât de degajați, că au stârnit ropote de aplauze atât din partea juriului, cât și a publicului.

Au fost prezentate colecții deosebite, în special rochii elegante, de seară, dar și ținute de zi, mai lejere. Impresionante au fost ținutele din materiale sofisticate sau vaporoase, cu adaosuri de blană, paiete, fulgi etc., simetrice sau asimetrice, cu voaluri atașate sau cu accesorii asortate.

O colecție superbă a prezentat designerul Maria Caterina Imperiale, folosind materiale și țesături cu imprimeuri animal print, una dintre elegantele rochii ale acestei colecții fiind prezentată de cunoscutul fotomodel Miruna Ioniță, cunoscută cititorilor noștri de la participarea la The Best Models of Europe, de la Barcelona, de unde s-a întors cu două prețioase premii internaționale.

S-au mai făcut remarcate colecția Emotions by Anya Drăghici, precum și rochiile Ambra Design, colecția fiind prezentată de modelele de la Casa de Cultură Adriana Trandafir din Bascov.

Au participat și designeri din alte țări, demne de reținut fiind două colecții, una din Marea Britanie și alta din Republica Moldova.

Deși mică, formată din doar 5 piese, am remarcat și colecția Doiniței Panaete, un designer piteștean cunoscut, care a mai fost premiat la ediții anterioare ale festivalului.

Felicitări tuturor participanților, designerilor care au prezentat colecții minunate, modelelor care au defilat, celor care au contribuit la buna organizare (logistica), gazdei evenimentului (Hotel-Restaurant Victoria), dar în mod special doamnei Valeria Coman, organizatoarea acestui minunat festival intrat în tradiția Piteștiului, de 25 de ani. La mulți ani!

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

error: Continut protejat!!