3.4 C
Pitești
04 mart. 2024

Femeia care a dat foc apartamentului din Topoloveni, arestată preventiv

Femeia care a dat foc apartamentului din Topoloveni, arestată preventiv

În cazul referitor la incendiul din noaptea de 26/27 decembrie, care s-a manifestat într-un apartament din Topoloveni, Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele, în completarea informaţiilor deja comunicate oficial de organele judiciare în cursul zilei de 27 decembrie 2023.

În data de 27.12.2023, în jurul orei 03:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, într-un apartament, situat la etajul 3 al unui imobil din orașul Topoloveni, ar fi izbucnit un incendiu.
La fața locului s-au deplasat grupa operativă și polițiști de ordine publică din cadrul Poliției Orașului Topoloveni, precum și pompieri, care au localizat și stins incendiul.
Polițiștii au asigurat măsurile de ordine publică și au sprijinit evacuarea persoanelor din blocul unde era situat apartamentul afectat de incendiu.

În apartamentul în cauză, au fost identificate două persoane: în unul din dormitoare o femeie în vârstă de 35 ani, în stare de inconștiență, dar cu semne vitale și fiul acesteia, în vârstă de 8 ani, care se afla pe balcon, conștient. Ambele persoane au fost preluate de către echipajele medicale și transportate la spital.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere. Totodată, se efectuează verificări în vederea stabilirii situației de fapt și luarea măsurilor legale în consecință.

Iniţial, cauza penală a fost înregistrată la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru infracțiunea de distrugere (în varianta distrugerii prin incendiere, dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri) – art. 253 alin. 4 din Codul penal.

Ulterior, cercetările au fost continuate la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, procedându-se la extinderea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de tentativă de omor prin raportare la cea de violenţă în familie.

În cursul zilei de 04 ianuarie 2024, în urma aspectelor rezultate din cercetarea la faţa locului, examinarea unor mijloace materiale de probă, constatările reprezentanţilor I.S.U. Argeş în contextul intervenţiei echipajelor de pompieri, declaraţiile persoanelor audiate, precum şi ale persoanei bănuite de săvârşirea faptei cercetate (violenţă în familie în varianta agravată a tentativei de omor şi distrugere prin incendiere), fiind vorba de mama persoanei vătămate minore (în vârstă de 8 ani), aceasta a dobândit succesiv calitatea de suspect, apoi de inculpat în cauză.

În cursul zilei de azi, 4 ianuarie 2024, faţă de inculpată s-a dispus de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş reţinerea preventivă pentru durata de 24 de ore, urmând ca aceasta să fie prezentată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

UPDATE: În baza probelor administrate, judecătorii au decis arestarea preventivă a femeii pentru 30 de zile.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI