7.7 C
Pitești
05 mart. 2024

Faceți o educație de calitate în școli, nu încurajați meditațiile!

Duminică, 20 iunie, Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat la Antena 3 faptul că elevii care au nevoie de pregătire suplimentară ar putea primi vouchere pentru meditații. Acesta a motivat propunerea prin prisma pierderilor educaționale foarte mari care s-au întâmplat anul acesta.

Asociațiile Elevilor din toată țara consideră declarațiile ministrului pline de ignoranță, având în vedere faptul că pierderile educaționale ar fi putut fi prevenite. Astfel, ministrul recunoaște eșecurile sistemului de învățământ și existența unor lipsuri la nivelul activităților de predare.

În opinia Asociației Elevilor, ar exista măsuri mai bune care ar putea ajuta elevii să își fixeze anumite noțiuni, precum crearea unor platforme online care să conțină materiale video cu lecțiile. Mai mult, fondurile acordate pentru asigurarea voucherelor ar putea fi folosite în vederea finanțării programului “Școală după școală”. Anul acesta, plățile pentru profesorii care realizează ore remediale au întârziat timp de două luni și jumătate, din cauza întârzierii semnării contractului de finanțare al proiectului.

În acest sens, solicită Ministrului Educației să nu inițieze un program de acordare a voucherelor pentru meditații, ci să se axeze pe finanțarea programelor de ore remediale și pe asigurarea unui act educațional de calitate în fiecare unitate de învățământ, astfel încât meditațiile să nu fie necesare.

 “Mi se pare inimaginabil faptul că Ministrul Educației afirmă că este conștient de inechitățile din sistemul de învățământ și de lipsa calității actului de predare doar că, în loc să acționeze în vederea stopării acestor fenomene, acesta decide să perpetueze și încurajeze consecințele lor. Obiectivul actual ar trebui să fie asigurarea unui act educațional de calitate, astfel încât meditațiile să nu mai fie necesare, nu creșterea accesului la ele”- Ariana Dudună, președinte AEC

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI