8 C
Pitești
20 mart. 2025

Eveniment de elită la Ramada – Gala Sportului Școlar argeșean

Eveniment de elită la Ramada – Gala Sportului Școlar argeșean

Cea de-a III-a ediție a Galei Sportului Școlar argeșean a adunat împreună personalități din conducerea județului și a orașului, precum și personalități din lumea sportului și a învățământului. În această seară a fost celebrată excelenţa în sportul şcolar.

Înainte de toate, haideți să ne aducem aminte ce înseamnă cu adevărat sportul! Sportul nu este doar o activitate fizică, ci și un factor crucial pentru sănătatea și dezvoltarea noastră. Așa cum spun cuvintele lui Billie Jean King: „Sportul te învață să ai caracter, te învață să joci după reguli, te învață să știi ce înseamnă să câștigi și să pierzi – te învață ce este viața.” Prin promovarea unei vieți active, sportul îmbunătățește sănătatea mentală și fizică, învățându-ne valori esențiale precum fair-play-ul și spiritul de echipă. Este o componentă vitală pentru formarea noastră ca indivizi și pentru coeziunea socială.》, a spus în cuvântul de deschidere prezentatoarea evenimentului, Antonia RIZEA.

Momentul de vârf al evenimentului – o demonstrație de karate de înalt nivel competițional și sportiv – a fost prezentat de elevul Eriko Laurențiu NIȚU, Campion Mondial, în 2023, în Japonia, la Ashihara Karate. Eriko are un palmares impresionant: Vicecampion Mondial în Kazahstan (2018), câstigător al Cupei Mondiale în Austria, Inssbruck, la kickboxing (2019), multiplu Campion Național Ashihara Karate, de 4 ani consecutiv Campion Național la kickboxing K1 și Campion Mondial la Ashihara Karate Japonia (2023). El este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național I.C. Brătianu. După prezentarea demonstrației sportive de excepție, a primit din partea Inspectorului Şcolar General Dumitru TUDOSOIU, Trofeul Gala Sportului Şcolar.

Au fost prezente la eveniment personalităţi care s-au implicat în promovarea şi sprijinirea sportului şcolar, a sportului în general, dar şi în susţinerea tuturor proiectelor derulate în comunitatea școlară argeșeană: Ion MÎNZÎNĂ – Președintele Consiliului Județean Argeș,

Ciprian NECULĂESCU – Subprefectul Județului Argeș, Adrian BUGHIU –Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Lucrețiu TUDOR – City-Managerul municipiului Pitești, Dumitru CHIRLEȘAN – Prorector Coordonator Centrul Universitar Pitești, Universitatea Națională De Știință Și Tehnologie Politehnica București, Ion MIHĂILĂ – Director Școala Doctorală Știința Sportului și Educației Fizice, Leonard FLEANCU – Decan Facultatea de Științe, Educație Fizică și Informatică, Liviu MIHĂILESCU – Director Departamentul Educație Fizică și Sport, Dragoș ȘERBAN -Director F.C. Argeș, Cătălin POPA – Director C.S.M. Pitești, Simona BĂCANU – Director Direcția Județeană Pentru Tineret și Sport Argeș, Cornel SORESCU, fost președinte A.J.F. etc.

Organizator al evenimentului: Inspectoratul Școlar Județean Argeș, prin prof. Dumitru TUDOSOIU – Inspector Școlar General, prof. Cristinel CREȚU – Inspector Școlar General Adjunct, prof. Gheorghe GEORGESCU – Inspector Școlar Educaţie fizică şi sport și o echipă inimoasă de organizare.

A urmat festivitatea de premiere a profesorilor care au obținut, cu elevii lor, rezultate deosebite la etapele naționale ale Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar și la Campionatele Naționale Școlare.

În spatele rezultatelor sportivilor se află munca neştiută a profesorilor, a antrenorilor, care prin măiestia lor şlefuiesc talente şi caractere.
Inspectorul Şcolar General a oferit câte un Trofeu următorilor profesori de educaţie fizică, profesori care au pregătit copii ce au obţinut rezultate remarcabile la Olimpiada Națională a Sportului Școlar și la Campionatele Naționale Școlare:

O.N.S.Ș. – ETAPA NAȚIONALĂ:

1. PROF. RUSU DOINA, LPS CÎMPULUNG:
– Ispășanu Nicolae Ionuț, locul I, PENTATLON;
-Tăbăcaru Andreea, locul I, PENTATLON;

2. PROF. PĂCIOIANU DANIELA, LPS CÂMPULUNG:
– Bănicioiu Jessus Amando, locul I, TETRATLON;

3. PROF. CÎRSTEA MIHAI, L.P.S. „VIITORUL” PITEȘTI
– locul I, FOTBAL- liceu UNDER 16, fete;
– locul III, FOTBAL-gimnaziu U14, fete;

4. PROF. SANDU CRISTIAN, ȘC. GIMNAZIALĂ „MIHAI EMINESCU” PITEȘTI
– locul II, FOTBAL- gimnaziu U12, fete;

5. PROF. DUCAN CRISTINEL, Liceul Tehnologic Construcții de Mașini MIOVENI
– Roșu Alexandru, locul II, TENIS DE MASĂ-liceu, băieți;

6. PROF. OPREA CĂTĂLIN, ȘC. GIMNAZIALĂ „TUDOR VLADIMIRESCU” PITEȘTI
– locul III, FOTBAL- primar U10, fete;

7. PROF. GROSU BOGDAN, ȘCOALA GIMNAZIALĂ „MATEI BASARAB” PITEȘTI
– locul III fotbal gimnaziu U12, băieți;

8. PROF. IATAN NICOLETA, LPS „VIITORUL” PITEȘTI
– mențiune ONSȘ volei fete liceu;

9. PROF. NEACȘU CRISTIAN, COLEGIUL NAȚIONAL „ALEXANDRU ODOBESCU” PITEȘTI
– Costin Alexandru – mențiune șah băieți liceu

OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE PREGĂTIRE SPORTIVĂ TEORETICĂ:

1. PROF. LOVIȘTEANU MARIANA, L.P.S. CÂMPULUNG,
– Ene Robert Ionuț, locul II

2. PROF. IORDACHE LUMINIȚA, LPS „VIITORUL” PITEȘTI,
– Spătaru Briana, mențiune

CAMPIONATE NAȚIONALE ȘCOLARE – ETAPA NAȚIONALĂ:

  • CAMPIONATUL NAȚIONAL ȘCOLAR DE ATLETISM:

1. PROF. TUDORACHE GABRIEL, L.P.S.„VIITORUL” PITEȘTI:
– Ciobanu Sara, locul I, 400m;
– Rizea Ștefania, locul II, 400m;

2. PROF. VÂLCU BOGDAN, L.P.S. „VIITORUL” PITEȘTI:
– Tița Bianca100m, locul III

3. PROF. IVAN GHEORGHE, L.P.S. CÂMPULUNG:
– Bărboi Carlos Andrei, locul I, 800m ;
– Bărboi Carlos Andrei, locul III, 1500m;

4. PROF. RUSU DOINA, L.P.S. CÂMPULUNG:
– Sorete Oana, locul III, suliță;
– Sorete Oana, locul III, prăjină;
– Bulucea Corneliu, locul III, suliță,

5.PROF. POPESCU IONELA, L.P.S. CÂMPULUNG:
– Brândușoiu David, locul III, prăjină;

6. PROF. LEOCĂ DANIELA, L.P.S. CÂMPULUNG
– Desculțu Roberta, locul II, greutate;
– Desculțu Roberta, locul III, disc.

  • CAMPIONATUL NAȚIONAL ȘCOLAR DE LUPTE:

1. PROF. PAVELESCU VASILE, L.P.S. „VIITORUL” PITEȘTI:
– Agapie Cioacǎ Denis, locul I;
– Stoica Vlǎduţ, locul II;
– Andrei Eduard, locul II;
– Vintilă Răzvan, locul III;
– Badea David, locul III.

  • CAMPIONATUL NAȚIONAL ȘCOLAR DE JUDO:

1. PROF. TELEȘMAN IONEL, L.P.S. „VIITORUL” PITEȘTI:
– Preda Alexandru, locul I;
– Dincă Alexandru, locul II;
– Iorga Fabian Nicolae, locul III.

2. PROF. BĂDÎRCEA NICUȘOR, L.P.S „VIITORUL” PITEȘTI:
– Bădiceanu Bebe, locul III.

  • CAMPIONATUL NAȚIONAL ȘCOLAR DE ÎNOT:

1 .PROF. DUBIȚ NICOLETA, L.P.S. „VIITORUL” PITEȘTI:
– Neacșu Cristea Gabriela – locul I, 100m bras;
locul II 50 m bras;
– Mestecăneanu Rareș – locul III, 50m spate;
– Stan Robert – locul III, 50 m bras,
locul III, 100 m bras

Au fost premiate și oficialitățile prezente și invitate la microfon. Toți au spus că sunt fani ai sportului, unii chiar și-au făcut o profesie din asta – cum e cazul inspectorului școlar general Dumitru Tudosoiu care este profesor de educație fizică și sport, a profesorilor Ion Mihăilă, Leonard Fleancu, Liviu Mihăilescu, Cătălin Popa, Dragoș Șerban, Simona Băcanu, Gheorghe Georgescu etc., alții au făcut sau fac sport din pasiune, orientându-se spre politică sau administrație, cum e cazul președintelui Ion Mînzînă, a primarului Piteștiului, Cristian Gentea, a vicepreședintelui C.J.Argeș, Adrian Bughiu etc., cunoscuți drept pasionați dar și susținători ai sportului.

A urmat un frumos program artistic prezentat de Formația de dansuri populare a Clubului Copiilor din Costești și de Ansamblul folcloric și formația de călușari „Mugurelul”, înființat în anul 1977 (ca Murgulețul), alcătuit în prezent din două generații de copii și tineri, conduși cu profesionalism și dăruire de coregraful Călin Constantin Cristi, vătaful călușarilor din Costești, care păstrează flacăra artistică a jocurilor și dansurilor căluşăreşti specifice zonei și transmit cele mai alese sentimente de mândrie patriotică prin păstrarea și valorificarea patrimoniului cultural popular de aur al neamului românesc.

Virtuozitatea jocurilor populare interpretate de membrii formației au purtat cu mândrie în lume tradițiile și portul popular costeștean fiind laureate la toate festivalurile județene, naționale și internaționale de folclor la care au participat, printre care se numără: „Călușul Românesc” de la Caracal și Slatina, „Ceahlăul” de la Piatra Neamț, „Cătălina” din Iași, „Peștișorul de aur” Tulcea, „Dorna, plai de joc și cântec” de la Vatra Dornei, „Dobroge, mândră grădină!” Constanța, „La fântâna dorului” din Călărași, „Carpați”, din județul Argeș, „Brâulețul”, de la Curtea de Argeș, „Dumitru Tudor Refu”, Costești, festivalurile de la Botoșani, Sibiu, Timișoara, Năvodari, Găești, Deva, Moinești, Buzău, Baia Mare, dar și festivaluri din străinătate, la Ponikva, Kocani în Macedonia de Nord, Giaveno (Torino) în Italia, Niebocko în Polonia, Taskopru în Turcia şi Naskov în Bulgaria.

Ansamblul de călușari „Mugurelul” a dus faima călușului costeștean peste tot în țară și în lume, inclusiv în cadrul numeroaselor emisiuni folclorice realizate de diferite posturi de televiziune la care fost invitat. Momentul coregrafic al tinerilor călușari a adus pe scenă o suită de mișcări și jocuri căluşăreşti specifice locului, păstrate și transmise într-un arc peste timp al istoriei neamului, inegalabil ca impact și penetranță etnică.

Antonia RIZEA, prezentatoarea evenimentului, ne-a încântat și din punct de vedere artistic, cu vocea ei superbă, interpretând mai multe piese de muzică ușoară.

Parteneri ai evenimentului: CLUBUL COPIILOR MIOVENI, CLUBUL COPIILOR TOPOLOVENI şi CLUBUL COPIILOR COSTEŞTI.

Programul artistic prezentat a fost acompaniat de orchestra formată din cadre didactice de la aceste cluburi partenere: la vioară prof. Vergil Iordache – Clubul Copiilor Mioveni, tot vioară, prof. Daniel Dicu – Clubul Copiilor Topoloveni, orgă prof. Alexandru Dicu – Clubul Copiilor Costești, saxofon, prof. Claudiu Năstăsoiu – Clubul Copiilor Câmpulung, voce, prof. Diana Călinescu, Școala Gimnazială Ștefan cel Mare și nu în ultimul rând tot voce, viitor cadru didactic Andreea Buică, studentă la Facultatea de Științe ale Educației.

Un moment artistic a fost oferit și de MINIORCHESTRA CLUBULUI COPIILOR din MIOVENI, alcătuită din copii cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani. Aceștia au prezentat un scurt moment artistic cu melodii din zona argeșeană. Înființată în urmă cu 2 ani, miniorchestra are în componență cei mai talentați instrumentiști coordonați de prof. Vergil Iordache. În acest scurt interval de timp, au participat la concursuri naționale și internaționale unde au câștigat numeroase premii, printre care amintim câștigarea Locului I la Festivalul ,,Dumitru Tudor Refu”, Festivalul ,,Portativ European pe meleaguri argeșene”, Festivalul ,,Fantezia Muzicii” Sibiu, Festivalul ,,Maria Tănase” Craiova și Festivalul ,,Maria Lătărețu” Tg. Jiu.

Au mai evoluat Grupul aromân „Lilici ditu munti” al Clubului Copiilor Costești – o perspectivă inedită din punct de vedere educativ și cultural, care s-a format în cadrul componentei interculturale, din dorința copiilor de a cânta și a dansa armenește. Această dorință a copiilor a generat o mișcare de proporții determinând coagularea acestor copii talentați într-un grup care reprezintă cu succes în acest moment muzica și dansul aromân și care a ajuns în evoluția lui pe multe scene naţionale si internaționale în cadrul unor festivaluri și concursuri în țară (Tulcea, Constanța, Botoșani; Mureș București, Satu Mare, Ilfov Olt, Dolj, Vâlcea) și în străinătate (Macedonia de Nord, Bulgaria, Italia, etc), bucurându-se de aprecierea tuturor celor care l-au urmărit evoluând pe scenă, (evoluții soldate de regulă cu obținerea celor mai valoroase distincții și premii).

Frumusețea cântecelor și a dansurilor prezentate de acești copii a atras deopotrivă simpatia și aprecierea comunității în care trăiesc, dar și ale comunităților din țară și din străinătate, grupul ajungând inclusiv pe Scena Sălii Palatului, alături de cunoscuta interpretă Elena Gheorghe, la postul de Televiziune ProTv în cadrul emisiunii „La Măruță”, precum si la alte posturi TV locale și naționale. De asemenea, „Lilici ditu munti” a avut un rol important și în realizarea unui film documentar alături de interpreta Diana Bișinicu și a fost inclus în componentele interculturale ale mai multor proiecte Erasmus++ derulate la nivelul județului Argeș.

Mulțumiri le-au fost adresate organizatorilor acestei ediții a Galei, un grup de oameni inimoşi care în urmă cu 4 ani au dorit să aducă împreună profesorii, partenerii, comunitatea locală pentru a sărbători rezultatele excepționale ale elevilor şi efortul depus de profesorii lor. Aceștia sunt: Prof. Liliana STĂNICĂ, Prof. Simona TEODORESCU, Prof. Cătălin OTOBÎCU, Prof. Daniel SPRÎNCENEA, Prof. Marin SANDU, Prof. Florin PLECANCIUC. Felicitări, domnilor!

Și presa a fost prezentă la eveniment: amfitrionul evenimentului, Dumitru Tudosoiu, împreună cu jurnaliștii Alex Ivan (epitești) și Flavius Petrescu (argespress)

În cuvântul de încheiere, prezentatoarea evenimentului a mulțumit tuturor și a spus: 《Astăzi, încheiem o seară magică, plină de momente remarcabile, realizări, pasiune și dedicare – Gala Sportului Scolar Argeș, Ediția a III-a, 7 decembrie 2023.
Să îi aplaudăm încă o dată pe toți profesorii pentru eforturile și realizările lor excepționale. Fiecare dintre dvs. a demonstrat nu doar talent și abilități profesionale impresionante, ci și un nivel incredibil de perseverență și angajament. Sunteți adevărate modele de inspirație pentru noi toți.
Închei acest discurs cu gândul că această seară reprezintă nu doar o celebrare a performanțelor sportive, ci și o confirmare a faptului că sportul poate aduce o comunitate împreună și poate inspira generații întregi.》

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

52,300FaniÎmi place
3,200AbonațiAbonați-vă

NOUTĂȚI

Mentenanta site, Administrare site Realizare site Wordpress, Mentenanta site, Wordpress