17.2 C
Pitești
13 apr. 2024

Evaluarea națională nu va mai fi obligatorie pentru toți absolvenții

Absolvenții clasei a 8-a nu vor mai fi nevoiți toți să susțină Evaluarea Națională, iar structura examenului de Bacalaureat s-ar putea schimba total, din 2023.
Pentru elevii care intră anul acesta în clasa a 8-a, media celor patru ani de studiu ar putea să nu mai fie luată în calcul la admiterea la liceu. Iar începând cu anul școlar 2023-2024, absolvenții de gimnaziu vor putea susține un examen de admitere, în cadrul colegiilor naționale, fără a se prezenta apoi la Evaluarea Națională.
„Aceste licee care au demonstrat calitatea educțională vor avea șansa să-și organizeze propriile examene de admitere din liceu. Pentru 90% din locuri, 10% vor rămâne pentru a fi ocupate prin procesul normal de distribuire în urma Evaluării Naționale. Procesul de admitere va fi finalizat înainte de Evaluarea Națională, în acest fel elevii pot susține și Evaluarea Națională”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.
Elevii care încep clasa a IX-a în anul școlar 2023-2024, în schimb, vor susține un examen de Bacalaureat diferit. Va exista o singură probă care va evalua competențele generale la Limba și Literatura Română, matematică, științe, istorie, geografie și științe socio-umane. Două probe de evaluare a competențelor lingvistice la două limbi de circulație internațională, proba de evaluare a competențelor digitale, proba scrisa la limba și literatura maternă și probe scrise, facultative, specifice profilului sau specializării.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI