5.4 C
Pitești
03 dec. 2024

EUROINS, informare către clienți

EUROINS, informare către clienți:

Vă informăm că prin Decizia nr.262 a Autorității de Supraveghere Financiară din data de 17 martie 2023, a fost retrasă autorizația de funcționare a societății EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE S.A.

Ca urmare a acestei decizii, asigurații societății au dreptul de a denunța contractele de asigurare încheiate cu EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE S.A., precum și dreptul de a recupera primele de asigurare plătite, în cadrul contractelor de asigurare, proporțional cu perioada cuprinsă între momentul denunțării și cel al expirării duratei de valabilitate a contractelor.

De asemenea, orice persoană care invocă un drept de creanță împotriva EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE S.A., după producerea unor riscuri acoperite printr-o poliță de asigurare valabilă, între data retragerii autorizației de funcționare și cea a denunțării contractelor de asigurare, va putea solicita deschiderea dosarului de daună la Fondul de garantare a asiguraților (FGA), în acord cu prevederile art.12 din Legea nr.213/2015.

Acesta este un comunicat al firmei EUROINS către clienții asigurați. Cum se traduce asta? Dacă vrei să pleci de la Euroins, ești liber să pleci și să te asiguri în altă parte. Ai dreptul să-ți primești banii înapoi, dar nu de la ei, ci de la FGA. Dacă vrei să râmâi asigurat la Euroins și ai vreun accident până la expirarea poliției, dosarul de daună îl depui la FGA.

Singura problemă este că FGA nu are banii necesari, pentru că a fost nevoit să plătească pentru toți cei care au procedat la fel ca Euroins, in speță Astra, Carpatica, City Insurance. Ei și-au „gestionat” atât de bine banii că au reușit să îi îndrepte spre cu totul alte destinații decât susținerea daunelor asiguraților. Statul român nu e în stare (sau nu vrea!?) să găsească vinovații. În aceste condiții, schema se poate repeta la infinit. Iar asigurații plătesc degeaba, banii plătiți (și nu puțini!) nu le asigură nimic. Decât salariile grase ale unor escroci și ale unor incompetenți.

Lupta în comunicate. Urmează lupte în justiție

„Decizia Consiliului ASF se bazează pe o amplă analiză a situaţiei Euroins România. În acest sens, menţionăm faptul că, începând cu anul 2020, Euroins a făcut obiectul unor acţiuni intense de control care au avut drept rezultat evidenţierea situaţiei reale a societăţii. Între februarie 2020 şi ianuarie 2023, Autoritatea a aplicat Euroins 26 de sancţiuni, soldate cu amenzi totale de peste 16 milioane de lei, rezultate din 17 acţiuni de control. Toate sancţiunile aplicate de ASF societăţii Euroins România au fost confirmate, pe fond sau definitiv, de instanţele de judecată cărora societatea li s-a adresat în contestarea măsurilor” se arată în comunicatul ASF.

„Autoritatea de reglementare, fără a ţine cont de nicio bună practică stabilită în Uniunea Europeană, a ales să comunice joi seară, prin scurgere de informaţii către mass-media, înainte de orice comunicare oficială, în loc să stabilească o discuţie profesională solidă cu conducerea Euroins şi cu acţionarii săi internaţionali. În prezent, luăm toate măsurile legale necesare pentru a proteja locurile de muncă ale celor 570 de angajaţi, relaţiile excelente cu partenerii, interesele clienţilor, precum şi investiţiile acţionarilor noştri şi, în cele din urmă, stabilitatea pieţei financiare” afirmă Tanja Blatnik, CEO Euroins România.

„Surpriza vine din faptul că ASF ignoră două audituri independente, aflate în curs de desfăşurare, din partea BERD şi a Autorităţii Europene de Reglementare EIOPA. Aceste audituri se vor încheia la sfârşitul lunii martie, însă ASF a decis să le ignore, deşi a fost informată în detaliu. În acest moment, identificăm toate mijloacele legale în România şi în alte jurisdicţii, pentru a contesta această decizie şi, implicit, pentru a apăra interesele financiare ale clienţilor noştri şi a asigura stabilitatea financiară a pieţei. Autoritatea de Supraveghere Financiară nici măcar nu a răspuns în mod oficial raportului nostru, în care am sesizat toate încălcările legislaţiei româneşti şi europene, pe care le-a comis echipa sa de audit, în raportul emis pe 2 februarie.”, mai afirmă aceasta.

Ce se va întâmpla cu prețul asigurărilor RCA

„Se ia în calcul o soluție de înghețare pe o perioadă determinată a prețurilor de vânzare practicate de companiile de asigurări în luna martie 2022, ceea ce înseamnă că rata inflației care a afectat a fost înghițită de prețuri în ultimul an.
Prețurile care spuneți că sunt împovărătoare pentru consumatori ar dispărea din tarifele pe care ar urma să le practice pe o perioadă determinată de timp”, a precizat Daniel Apostol, director de comunicare ASF, într-o intervenție televizată.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

49,800FaniÎmi place
3,190AbonațiAbonați-vă

NOUTĂȚI

administrare site, mentenanta site, intretinere site