Da, dar dumneavoastră (vedeți, respect funcția) chiar perseverați. Pentru a mă înțelege este necesar să aveți câteva noțiuni de latină (sigur le aveți că ,,toate florile din lume și chiar buruienile” au denumiri latinești), ceva caracter (nu mă pronunț) și logică – în cazul de față este echivalent cu mulțimea vidă (totalitatea elefanților dintr-un minister – ex.). Dacă aceste proiecte de lege, care vi s-au pus în mapă și le fredonați în fiecare zi, vor trece de Parlament, ele nu pot fi aplicabile, fiind în totală contradicție cu realitatea și idealurile acestui popor. Niciun război nu ar produce daune mai mari generațiilor viitoare, chiar dacă intenționați să-i faceți pe toți… agronomi (tot respectul pentru agronomii care își văd de treaba lor) sau căpșunari! Ați ,,ciuntit”, chiar ,,castrat” Legea Nr. 1/2011 eliminând, în ultimii doi ani, tot ceea ce vă incomoda, nu înțelegeați sau devenise o frână în rezolvarea obligațiilor politice pe care le aveați față de cei care vă țin pe această funcție (înțeleg responsabilitatea unui ministru al Educației). În anul 2020, predecesoarea dumneavoastră a înființat Corpul de evaluatori pentru examenele și concursurile naționale, o măsură care a născut multe discuții, dar nu v-am văzut luând atitudine – pro sau contra, însă ați ignorat-o (și pe doamna, și măsura) ajungându-se la bulibășeala contestațiilor și a ,,inflației” în notare la examenele din 2022.
Ați desființat, de moment, Corpul Național al experților în management școlar doar pentru a ,,împinge” pe funcții de directori persoane care nu aveau această calitate, chiar dacă motivați că au participat la… concurs! Vedeți directori de preuniversitar protestând sau luând atitudine față de aberațiile dumneavoastră? Nu, pentru că ei au sarcina să vă susțină, să execute orbește, să poarte ,,farul călăuzitor” al… României educate! (Nu mă surprinde ce aveți în teritoriu și nici ,,bârfele” despre acest concurs!). Felicitări universitarilor care iau atitudine și au responsabilitatea cuvântului și a faptei.
Ați deposedat de bursele de merit elevii cu medii de peste 8,50 până la 9,50 (e o frustrare a dumneavoastră) dar nu am văzut părinții și directorii protestând. Într-o societate normală, în 24 de ore erați demis sau cu demisia scrisă (în timpul anului școlar modifici o lege fără ca opinia publică să reacționeze, folosindu-vă de argumente josnice) iar acum propuneți ca școlile să fixeze media și cuantumul (pot lua bursă elevii care au media… 7?!). Oare suntem normali, sau ne credeți imbecili?
Persoanele (o nouă perlă á la Cîmpeanu) fără pregătire didactică vor fi testate (auziți, testate!) la intrarea în stagiatura didactică dacă au studii superioare și doresc să vină la catedră! Autodidacții, din punctul de vedere al psiho-pedagogiei, vor da un test pe care îl vor lua cu „foarte bine”, se vor așeza la catedră și-i vor trimite osanale lui… Cîmpeanu. Dar noi, cu câte 4-5 ani de pedagogie, mai suntem importanți, mai putem primi dirigenție? (Îngrijitoarea de la o școală din județ a obținut licența absolvind o facultate, dar este încă îngrijitoare. Când lipsește directorul îl poate suplini?). Cât despre aceste concursuri și testări, marca Cîmpeanu, sper să mai vorbim și să aflăm mai multe de la organele competente (să nu se prescrie).
Nu a fost încă votată legea, dar au apărut noile cataloage cu rubricile pentru module pe an! Da, anul acesta ați făcut ce ați vrut, ce vi s-a dictat – poporul este cu burta la soare, speriat de război, secetă, prostie și imbecilitate, toate ajunse la rang de decizie! Poți renunța la titlul de doctor dacă îți aduci aminte că… ai greșit, ai plagiat, ai furat! Dar furtul se sancționează, iar dacă ai avut beneficii, acestea se returnează chiar ,,stând” la… Mioveni. Sunt multe, foarte multe lucruri strâmbe și fără sens în intervențiile acestui domn, care trebuie să știe că ,,… perseverare diabolicum!”. Cicero a avut o premoniție interpretând pentru vremurile noastre – Orice om poate greși, numai prostul stăruie în greșeală! Nu greșiți însă dacă vă întoarceți la… prima dragoste! Pe seceta asta, este nevoie de specialiști chiar cu lucrarea de doctorat neverificată.
ANA Dumitru,
Încă profesor