22.8 C
Pitești
15 iul. 2024

Elevul olimpic la matematică a fost premiat de primărie

Așa cum v-am anunțat, Consiliul Local Pitești avea pe ordinea de zi a ședinței de azi acordarea unui premiu de 2000 de lei elevului olimpic la matematică Emanuel Mazăre. Propunerea municipalității a fost dezbătută și aprobată de către consilieri, premiul fiindu-i acordat în cadru festiv, în sala de consiliu a primăriei. El a fost îndelung aplaudat de primar, de consilierii locali, de jurnaliștii prezenți. Mai importantă decât suma de bani oferită ca premiu, pe care probabil că unii o vor considera mică, este însă recunoașterea performanței sale. Și respectul pe care comunitatea locală îl are pentru el. Felicitări!


Acest premiu special i-a fost acordat pentru recunoașterea unei performanțe de excepție și pentru stimularea unui număr cât mai mare de copii și tineri în atingerea unor rezultate meritorii.

 

Emanuel Mazăre, elev în clasa a VII-a a Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Pitești, este, astăzi, un nume cunoscut piteștenilor pentru performanța sa deosebită la cea mai recentă ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori (JBMO 2021), găzduită în format virtual de Republica Moldova.

Emanuel a obținut medalia de aur la această competiție de prestigiu, încadrată în „Lista olimpiadelor și concursurilor internaționale” recunoscute de Ministerul Educației și Cercetării – o reușită excepțională, ce repune Piteștiul pe harta orașelor care cresc olimpici internaționali. Este cel mai mic dintre cei trei câștigători ai medaliei de aur și de o modestie extraordinară. El a recunoscut într-un interviu acordat unor colegi din presă că nu face meditație la matematică, ci se pregătește singur și în orele de la clasă.
Încununare a nenumăratelor ore de studiu, performanța acestui tânăr piteștean pasionat de matematică este evidențiată și de către Societatea de Științe Matematice din România, care a făcut cunoscut publicului, în data de 4 iulie 2021, rezultatele obținute de România la a 25-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori (JBMO 2021), fiind menționat și numele elevului Emanuel Mazăre, precum și rezultatul obținut de acesta.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site