7.7 C
Pitești
05 mart. 2024

Elena Iagăr va conduce încă 4 ani Centrul Județean de Cultură și Arte

Elena Iagăr va conduce încă 4 ani Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș

În urma concursului proiectelor de management pentru instituția culturală din subordinea Consiliului Județean, a doua etapă – interviul, desfășurându-se ieri, actuala directoare Elena Iagăr a obținut nota 9.84, proiectul său fiind declarat cel mai bun, la câteva sutimi de nota maximă. Astfel, actuala directoare va rămâne în fruntea instituției pentru încă un mandat de 4 ani.

Centrul Județean de Cultură și Arte s-a format prin contopirea Școlii Populare de Arte și Meserii cu Centrul de Promovare și Conservare a Culturii Tradiționale Argeș, având în subordine și Ansamblul Folcloric Doina Argeșului, directoarea Elena Iagăr fiind una dintre cele mai cunoscute și importante specialiste în domeniul păstrării și promovării tradițiilor și artei populare autentice.

În același timp, ca dovadă a aprecierii de care se bucură printre specialiștii în artă tradițională, Elena Iagăr a fost aleasă să facă parte din Comisia Națională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial din cadrul Ministerului Culturii, cea care stabilește acordarea titlului de Tezaur Uman Viu artiștilor populari sau păstrătorilor meșteșugurilor artei tradiționale.

Elena Iagăr este cea care și-a pus la dispoziție propria colecție de costume populare din zona Argeșului și Muscelului, pe care le-a prezentat publicului într-o expoziție a portului popular organizată anul trecut la Muzeul Satului din Timișoara, unde a primit aprecieri de la mii de vizitatori.

Faptul că Elena Iagăr rămâne în fruntea celei mai prestigioase instituții de cultură din Argeș este o recunoaștere a contribuției sale la păstrarea nealterată a valorilor românești tradiționale și totodată o răsplată firească a implicării, creativității și efortului depus în toți anii in care a condus Școala Populară de Arte și Meserii precum și actualul Centru Județean. Felicitări!

 

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI