27 C
Pitești
24 sept. 2023

Echipa de robotică de la „Odobescu” – locul 2 la prima competiție internațională organizată în Europa

Echipa de robotică de la „Odobescu” – locul 2 la prima competiție internațională organizată în Europa

Colegiul Național „Alexandru Odobescu” din Pitești uimește a doua oară în această vară cu echipa sa de robotică 4D ROBOTICS. După participarea, în perioada 30 iunie-2 iulie, la puternicul concurs de robotică de la Dej, “Someș Tech Challenge”, de unde a venit acasă cu trofeul competiției, echipa 4D ROBOTICS a Colegiului Național „Alexandru Odobescu” din Pitești și-a adjudecat și locul al doilea la prima competiție internațională de robotică organizată în Europa, Bucharest Twin Cup (BTC), în perioada 11-13 august.

La această primă ediție au participat 32 de echipe de robotică, formate din elevi de liceu, care au concurat în alianțe de câte 2 echipe, pe parcursul a 90 de meciuri. Formatul competiției a oferit posibilitatea echipelor să etaleze cei mai puternici roboți, metode de programare deosebite și, nu în ultimul rând, standurile alianțelor.

 

 

Echipa 4D ROBOTICS a Colegiului Național „Alexandru Odobescu” din Pitești a participat alături de echipa echipa ByteForce a Colegiului Național „Vasile Alecsandri” din Galați la un adevărat maraton robotist. Cele 2 echipe prietene și-au numit alianța 4Bytes și au pornit în competiție în grupa de calificare Serenity.

S-au jucat 7 meciuri de calificare și 13 meciuri eliminatorii. Sâmbătă, 12 august, au avut 6 victorii la rând, iar duminică au continuat să domine competiția. După ce au terminat calificările pe locul 2, cu un scor de 6 victorii și o înfrângere, au reușit să câștige rundă după rundă și să ajungă până în finală, terminând competiția pe locul al doilea.

Aproape toți oponenții din rundele eliminatorii au fost echipe cu renume mondial, care au participat la competițiile din SUA.

Au pășit încrezători în marea finală, cu emoții puternice, dar și cu mulți susținători. Meciurile excelente i-au condus către o finală foarte strânsă împotriva alianței de la Iași.

Alianța 4Bytes a fost recompensată cu două premii la această competiție internațională: Premiul „Finalist Alliance”, care le certifică talentul în construcția unui robot performant și îndemânarea în pilotajul pe teren.
Al doilea premiu, „Identity & Cohesion Award”, este un premiu non-tehnic ce răsplătește coeziunea celor 2 echipe care au acționat ca o entitate unitară în jurul punctelor forte individuale ale fiecărei echipe.

4D ROBOTICS este determinată să își continue ascensiunea în competițiile FTC și să promoveze în continuare principiile STEAM în Romania și peste hotare. Ei își asigură sponsorii, care au făcut posibilă participarea la aceste evenimente, de tot respectul și le promit rezultate cel puțin la fel de bune ca până acum. Totodată, echipa 4D ROBOTICS și Colegiul Național „Alexandru Odobescu” din Pitești garantează autorităților locale că nu vor înceta în a promova frumoasele meleaguri argeșene.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI