19 C
Pitești
25 mai 2022
spot_img

Dulăii, javrele și lingăii

Ce vremuri! Vai, ce oameni! Câte lacrimi curg, ajungând să concureze, prin debit, inundațiile musonice, câte suspine ce acoperă decibelii manelelor care parcă au devenit complementare imnului național, se aud. Și toate acestea, în mod deosebit, din partea celor înlăturați de la „ospățul național” care le permitea să sugă și să infecteze, mai fatal decât căpușele din zona Amazoanelor, fiind eliminați sau neinvitați la guvernare ! Nu putem uita cum, băieții aceia, deținători ai adevărului absolut, apăruți din gurile metroului bucureștean, tunși toți după același castron, când erau la guvernare spuneau că fără ei nu se va sfârși pandemia, iar scumpirile care vor veni – se liberalizase piața energiei (sic!), îi vor „fixa” pe veci la putere.
Cei din opoziție, la timpul respectiv, solicitau pe toate canalele de comunicare un guvern competent care să gestioneze evoluția virusului și a prețurilor la energie, pensiile și veniturile minime ale oamenilor spunând că au soluții pentru toate nenorocirile. Și iată că avem guvern (solid, nu?) dar virusul face ravagii, școlile sunt bulversate prin intervențiile neinspirate ale ministrului care s-ar pricepe la orice numai la învățământ nu, facturile au ajuns în cutiile poștale forțându-le balamalele iar ei, cărora obrajii le concurează fesele, ne vorbesc despre… vom analiza, vom stabili, vom face, trebuie să… . Da, cred că mulți trebuie să plece la sparanghel, fiind profund proeuropeni, dacă nu sunt capabili să impună o elementară normalitate. Băieții de la care se așteaptă ordine și disciplină (cu șapcă, cu norme, cu ecuson, cu intrare…) se evidențiază prin cercei, lanțuri și brățări (nu electronice), bărbi și mustăți care nu-i deosebesc de clanurile mafiote, mașini de serviciu pentru accidente și mașini personale cu mulți decibeli pe frâne și eșapament. Se mai face selecția la școlile internelor sau primează doar „greutatea părinților” ?
Istoria noastră a fost aruncată la maculatură pentru a deveni „adevărați” europeni cu creierele spălate și formate după standardele impuse de noii stăpâni, iar poezia de revoltă este aproape interzisă (lecturați Scrisoarea a III-a sau Împărat și proletar!) elevii fiind ,,dopați” cu toate balivernele pentru a nu cunoaște o realitate trăită. Câmpurile petrolifere care au aprovizionat mașina de război germană în a doua confruntare mondială, sau ambițiile sovietelor după aceasta, nu mai sunt proprietățile… întregului popor ci ale unor companii (citiți, oameni deștepți îmbogățiți de noii noștri stăpâni) care fac și impun regulile, totul sub masca – statul este cel mai prost gestionar! Dar, aceste cozi de topor, sunt angajați ai statului pe care l-au blamat, sabotat și furat, lătrând și lingând (Până ieri lătrau dulăii; Azi au apărut lingăii ! Ei n-au mamă, ei n-au tată, Astăzi ling, mâine iar latră !) mai abitir decât Grivei! Gata cu centralele electrice, gata cu hidrocentralele, gata cu extracțiile de cărbuni (pentru tine mamă țară …), cu petrolul și gazele. Întoarceți-vă la … mămăligă, cuptoarele pentru pâine și covrigi se închid neputându-se plăti facturile vânzând covrigi. Așteptând câinii cu covrigi în coadă, trimiși de Bruxelles – dulăi nu javre, privim pasivi la niște incompetenți sau lingăi de serviciu care mai au să ne prezinte imagini din Rai. Pentru a-i feri de laringită sau alte infecții ale instrumentului de lins le oferim o doză de …

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

2,435FaniÎmi place
63AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI