20.4 C
Pitești
27 mai 2024
spot_img

„Drumul lui Făt Frumos” – un proiect educativ artistic inițiat de Fundația Abracadabra și co-finanțat de Ministerul Culturii – vine la Pitești Fest

„Drumul lui Făt Frumos” – un proiect educativ artistic inițiat de Fundația Abracadabra și co-finanțat de Ministerul Culturii – vine la Pitești Fest!

Vineri, 17 mai 2024, de la ora 18:30, piteștenii mari și mici sunt invitați la un spectacol inedit de teatru, ce va avea loc pe scena din Piața Primăriei, în cadrul manifestărilor prilejuite de Zilele Municipiului Pitești.

„Drumul lui Făt Frumos”, o inițiativă a Fundației Abracadabra derulată din 2017, propune o suită de spectacole inspirate din basmele românești, din mitologia și folclorul poporului nostru, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, dar și părinților sau bunicilor acestora.

Spectacolele pentru copii sunt realizate printr-o metodă inovativă numită „educație prin joc și teatru”, metodă dezvoltată de actorul Marian Râlea pe parcursul celor peste 30 de ani de experiență în teatrul pentru copii. Ea presupune transpunerea copiilor participanți în ipostazele eroilor, fiecare copil urcând pe scenă, participând la joc și rezolvând provocările induse de personaje precum Vâjbaba, Lupul, Moșul Codrului etc.

Derulat în locații neconvenționale precum cetăți, parcuri, piațete, curți de muzee sau castele, proiectul îi ajută pe cei mici să descopere moștenirea culturală națională prin joc și teatru.

Accesul la spectacole este liber, fără o limitare a numărului de participanți, intenția fiind tocmai formarea noului public și dezvoltarea audienței, proiectul urmărind să unească generațiile în spiritul basmelor românești.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI