24.3 C
Pitești
24 sept. 2023

Dr. Dumitru Constantin Dulcan este azi la Mârghia, la sărbătorirea satului său natal

Dr. Dumitru Constantin Dulcan este azi la Mârghia la sărbătorirea satului său natal

Azi, 14 ianuarie, în localitatea argeșeană Mârghia are loc Simpozionul prilejuit de împlinirea a 375 de ani de la prima atestare documentară a acestei așezări.
La manifestare participă personalități ale lumii științifice, medicale, profesori sau muzeografi care vorbesc despre rădăcinile și obiceiurile oamenilor din această parte de țară.
Amfitrionul manifestărilor este însuși Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin Dulcan, neurolog de reputație internațională, autor a numeroase cărți și studii în domeniu, care este fiu al acestor meleaguri.
De la colonelul în rezervă Nicolae Jianu din localitate, am aflat că aici se pun bazele amenajării unui muzeu al satului cu obiecte și unelte din gospodăria țărănească de acum câteva secole și, de asemenea, se va realiza o monografie a fostei comune Mârghia din județul Argeș.
Amintesc faptul că localitatea este situată la 25 de kilometri distanță de Pitești, pe ruta Pitești – Slatina, iar acum aparține de comuna Luca Corbului.

Poiana lui Dulcan – o altă inițiativă a profesorului și medicului Dumitru Constantin Dulcan, la Mârghia (fotografia este din vara anului trecut)

Constantin PAȘOL,

jurnalist
Radio România
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI