3.2 C
Pitești
07 dec. 2023

Două ansambluri din Argeș – în Turcia

Două ansambluri din Argeș – în Turcia

Azi, în Cappadocia -Turcia, debutează cel mai mare festival cultural multietnic al verii din această țară. Romania este prezentă pe scena festivalului „International Cappadocia Word Dance” cu 3 ansambluri, dintre care două sunt din Argeș. (Al 3-lea fiind din Luncavița, Tulcea).

De data aceasta, nordul Argeșului este reprezentativ, cu Ansamblul „Ciobănașul – Corbii de Piatrã” din Corbi și Ansamblul „Carpați” din Câmpulung.

La evenimentul mondial multicultural vor mai evolua ansambluri din Europa, Asia și America (mai exact Canada). Micul orășel din zona Cappadocia este de o lună împodobit de sărbătoare, festivalul fiind cel mai mare eveniment cultural găzduit de Avanos. Acesta este cunoscut mai mult pentru vasele de ceramică arsă (un fel de Horezu de la noi). Pe străzi dar și în stațiile de autobuz sunt afișe mari care anunță evenimentul.

Prezentarea delegațiilor și primirea la Primăria din Avanos a prilejuit organizatorilor să cunoască aspecte despre fiecare țară participantă dar și câte ceva despre portul, costumele și dansurile tradiționale. Profesoara Simona Anghel, coordonatorul ansamblului din Corbi, alături de delegația sa, a prezentat costumul tradițional de ciobănie din nordul Argeșului.

Toți artiștii prezintă la festival atât dansuri cât și cântece specifice, pe parcursul a 6-8 minute. Juriul Internațional va decide și va premia ansamblurile la mai multe categorii: dans autentic, costum, coregrafie, prezență scenică și popularitate. Vom reveni cu amănunte!

Constantin PAȘOL, jurnalist Radio România

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI