35.4 C
Pitești
19 iul. 2024

Dosar penal la un azil privat din Pitești

Dosar penal la un azil privat din Pitești

Prefectul județului Argeș a anunțat că s-a deschis dosar penal după controlul de urgență făcut miercuri la un centru pentru vârstnici din Pitești! Prefectul anunțase toleranță zero în ceea ce privește activitatea căminelor de bătrâni din Argeș și lucrurile sunt atent monitorizate:《 Decizia a fost luată de către reprezentanții Poliției Argeș care au coroborat datele obținute și au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea prevăzută de articolul 297 Cod Penal, abuz în serviciu.

Inspectorii DSP au fost miercuri în control și au revenit ieri (joi) la locație și au fost surprinși să găsească angajații centrului în bucătărie în timp ce pregăteau mâncare: 40 de litri de ciorbă, piure de cartofi care li se servea cu mezeluri, orez cu lapte. Asta, deși, miercuri, reprezentanții centrului au declarat și arătat comisiei de control un contract cu o firmă de catering. Activitatea bucătăriei a fost suspendată, pentru că nu îndeplinea condițiile sanitare legale de păstrare si prelucrare a alimentelor.

A fost verificat și modul în care li se acordă asistență medicală oamenilor din centru. 22 de beneficiari sunt înscriși la un medic primar geriatrie gerontologie, 4 dintre ei nu au mai fost monitorizați din 2022! Acești oameni au foi de observație din care nu reiese nicio prescripție medicală.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă au identificat o persoană care lucra la centru, fără forme legale. Amenda aplicată este de 20.000 de lei.

O altă sancțiune a fost dată pentru că un lucrător avea trasate sarcini pentru care nu avea pregătire. Valoarea amenzii este de 3500 lei.

De asemenea, și DSVSA a amendat societatea cu 1200 lei pentru manipularea necorespunzătoare a alimentelor》, a transmis Radu Perianu, Prefectul județului Argeș.

Foto: descriptiv

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site