16 C
Pitești
01 iun. 2023
spot_img

Doi șoferi, bărbat și femeie, prinși cu 119 km/ oră prin Schitu Golești

Polițiștii rutieri câmpulungeni au depistat, pe DN 73, pe raza localității Schitu Golești, un tânăr de 23 de ani, din Mioarele, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu 119 km/h. Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

De asemenea, în aceeași noapte, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat o femeie de 27 de ani, din Schitu Golești, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității de domiciliu, fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 119 km/h. Cea în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Polițiștii rutieri din Topoloveni au depistat un bărbat de 36 de ani, din Pitești, care conducea o motocicletă, pe DN 7, pe raza localității Leordeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu 103 km/h. Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Având în vedere multitudinea încălcărilor normelor de circulație, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, împreună cu reprezentanții altor instituții din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, au continuat și în acest sfârșit de săptămână, activitățile preventive, dar și acțiunile de prevenire și combatere a consumului și deținerii de substanțe interzise.

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii au continuat activitățile având ca obiectiv depistarea, atât a conducătorilor auto care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, cât și a persoanelor care dețin sau consumă substanțe interzise.
Zilnic, polițiștii rutieri sunt la datorie pe drumurile publice din județ, efectuând verificări în trafic, în vederea identificării conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice, folosind în acest sens aparatele RADAR, DrugTest și etilotest.
În perioada 25-30 iulie a.c., polițiștii argeșeni au efectuat 21 de testări cu aparatele Drugtest, context în care două persoane au fost depistate conducând sub influența substanțelor cu efect psihoactiv.
Consumul de alcool sau de substanțe cu efect psihoactiv implică expunerea la pericol, știută fiind influența negativă asupra sănătății, predispoziția spre un compotament reprobabil, precum și implicații legale pentru conducătorii auto și nu numai.

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri:

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
27 de permise de conducere au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, și au fost retrase 17 certificate de înmatriculare, în urma celor 291 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 85.000 de lei, aplicate ca urmare a abaterilor constatate în zilele de vineri și sâmbătă.

Acțiuni pentru reducerea riscului rutier:

În noaptea de 29 spre 30 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au desfășurat o acțiune pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în special a celor produse pe fondul vitezei excesive, și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

În urma abaterilor la regimul rutier constatate, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.580 de lei, totodată fiind reținute 8 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.
• În ziua de 30 iulie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Topoloveni au desfășurat o acțiune pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în special a celor produse pe fondul vitezei excesive, și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
În urma abaterilor la regimul rutier constatate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 5.800 de lei, totodată fiind reținute 4 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

Conducea un autoturism cu înmatricularea suspendată:

În ziua de 29 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 54 de ani, din același municipiu, care conducea un autoturism pe str. Râmnicu Vâlcea din Curtea de Argeș, fără a avea montate placuțe cu numere de înmatriculare.
În urma verificărilor, s-a stabilit că autovehiculul avea plăcuțele retrase, ca urmare a unei abateri anterioare, constând în aceea că avea valabilitatea poliței RCA expirată.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 din Codul Penal.

Conducea sub influența alcoolului:

În ziua de 29 iulie a.c., în jurul orei 20:30, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Mioveni au depistat un bărbat de 50 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism pe str. Hanu Roșu de pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Activități preventive

• În ziua de 29 iulie a.c., polițitii din cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș au desfășurat activități preventive în zona unui centru comercial din Pitești, cu specificul conștientizării efectelor negative ale consumului de substanțe psihoactive, precum și a urmărilor legale ale traficului și consumului de droguri.
Consumul de alcool sau de substanțe cu efect psihoactiv reprezintă o tentație mai ales pentru tineri. Căutarea de noi senzații, tendința de a epata sau evadarea dintr-un mediu considerat ostil reprezintă posibile motivații pentru consumul unor asemenea substanțe. Aceasta e o cale spre concluzia greșită că a lua o substanță le poate rezolva problemele. Însă o gândire responsabilă elimină repede asemenea concluzii sau motivații, fapt încurajat de polițiști în cadrul unor asemenea întâlniri.
Cu aceeași ocazie, au fost prezentate și măsuri pentru a reduce riscul victimizării minorilor la plecarea în vacanțe sau în locuri aglomerate, și au fost prezentate metode de gestionare a situațiilor conflictuale, fiind instruite un număr de aproximativ 25 de persoane, cu precădere tineri.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI