25.4 C
Pitești
13 apr. 2024

Doar… castele de nisip

Doar… castele de nisip

Gata, Marcel și Nicu au ,,hotărât”, după mai multe repetiții, cine va candida la primăria capitalei din partea coaliției, această ,,construcție politică” care nu se mai luptă cu terorismul sau cu dictatorul Putin, ci cu ,,nevinovatul” Nicușor Dan pus pe funcția de primar, culmea, cu ajutorul liberalilor. Atâta de ,,credincioși” sunt acești oameni – supușii președintelui, încât este indicat să iei distanță ca să nu te contamineze cu minciuna, manipularea sau lipsa de caracter. Am urmărit cu mult interes toate ,,bâlbele”, comunicatele de presă și declarațiile contradictorii ale reprezentanților celor două partide, fără ca ei să roșească sau să-și ceară scuze că ce au zis ieri nu mai este valabil azi, iar ce zic azi se schimbă mâine.

O concluzie, ca o deducție, este evidentă – nu este o strategie pentru binele bucureștenilor ci pentru ,,debarcarea” prin înfrângere în alegeri a actualului primar! Este ,,aruncat” în luptă un medic renumit și apreciat (cine vrea să-l compromită?) care nu cunoaște administrație nici cât actualul primar ,,școlit la locul de muncă” cu sprijinul liberalilor, timp de 4 ani (miroase a… portocaliu cu mult galben!)! Că nu medicul va conduce primăria este evident – un novice în domeniu, ci ,,găștile de partid” care-l vor sechestra în biroul său.

Este o nouă victorie liberală (pesediștilor, sunteți atâta de… ,,stângiști”?) având în vedere antecedentele – tatăl medicului, un politician apropiat lui Băsescu – naşul actualului candidat, probabil un ,,bun” sfătuitor al acestuia. Un candidat ,,de dreapta” care poate să fie un eșec dacă bucureștenii vor ieși la vot sau să devină liderul liberalilor întorcând spatele lui Marcel care se pierde uşor cu… FIREA! Și, Doamne ferește, să nu-l ducă ,,busola” pe itinerariul fostului doctor-primar Oprescu, momentan turist în Grecia!
Apropo de Marcel – a început să ,,vorbească” cu mâinile, parcă explică şi justifică de ce gaura covrigului nu mai este cerc şi a devenit… elipsă! Poate doar ofensiva de primăvară a liberalilor (foşti în moarte clinică) pe care nu o vede, să-şi producă efectul !

Copiii spun lucruri trăsnite!

Parafrazând o emisiune de mare succes a televiziunii, îmi permit, sub rezerva că pot greși, să aduc în discuție situația creată la un colegiu din Pitești, unde un profesor este arestat 30 de zile pe baza unor declarații care nu certifică în totalitate faptele! Noi, oamenii de bună credință, avem dreptul să cunoaștem amănunte, să judecăm și să constatăm dacă ,,DURA lex, sed lex” își are locul și aplicabilitatea. Dacă într-adevăr atitudinea cadrului didactic (fapta în sine) implică reținerea acestuia pentru 30 de zile (se strâng probe, sau ele există?) atunci vine întrebarea firească – încotro școala românească? Nu cer demisii de pe fotoliile cu ,,lipici politic” dar nu se poate continua cu această indiferență, nepăsare și indolență!

Dacă însă… copiii mai spun și lucruri trăsnite, nu din capul lor, ci din ,,mintea” altora, dornici de revanșă, răzbunare sau pur și simplu… să ,,miroasă a sânge”? Parcă suntem în campanie electorală (nu cred că profesorul era un adversar politic al candidaților susținuți de coaliție), dar coroborând că în învățământ se desfășoară etapele de mobilitate (transferuri, titularizări, supliniri…) un post de profesor în ,,buricul târgului” nu-i de neglijat – de urmărit și constatat. Apropo de reținere – cu câtă ușurință se pun unora cătușele, iar drogații, evazioniștii, escrocii sunt ținuți în ,,jocul proceselor” până la prescrierea faptei. Lipsirea de libertate, chiar pentru câteva momente, este cea mai umilitoare și distructivă acțiune împotriva ființei umane, în această lume, zisă a libertății! Sunt atâtea interese (postul de profesor, postul de director…) și necunoscute, încât este necesar să privim cu mai multă responsabilitate în jurul nostru, să luăm atitudine împotriva a tot ce este artificial sau miroase a… făcătură. A avut fetița (minora) tehnica ,,plantată”? Dacă da, cine răspunde de traumele viitoare ale copilului (copiii nu pot fi cobaii unor… ,,pofte”, indiferent de cauză sau efect)! Este bine să știm mai multe, pentru a înțelege motivul discreditării, chiar distrugerii unui om! (Parcă o ,,scenă” asemănătoare se ,,desfășura”, cu un an în urmă, la colegiul economic, unde profesorul de religie era terfelit de aceiași indivizi, iar astăzi este la catedră!

Nu pot uita momentele de umilință la care am fost supus în timpul pandemiei, atât în trafic (aveam de la angajator documentele necesare), de echipaje dotate cu puști, pistoale, bastoane și măști (nu antivirus, ci anti-față) de un regim care, cică este judecat dar pentru alte fapte care… se vor prescrie, şi nu pentru lipsirea de libertate. Nu am putut intra în cofetărie, cafenea cu prietenii sau cunoștințele, pentru că nu eram vaccinat, nu aveam ,,certificat” de… animal înregistrat! Cine-mi redă cele câteva sute de zile trăite în umilință și restricții? Dar celor peste 65 de ani, ,,închiși” în case, amendați sau huliți de niște indivizi cu mentalități fasciste?

Deși suntem în Postul mare și iertarea trebuie să primeze, este bine totuși să nu uităm și să veghem la respectarea libertății fiecăruia dintre noi, inclusiv a domnului profesor parcă… victima unor interese. Urmărim cu multă preocupare desfășurarea evenimentelor  iar pentru sănătatea tuturor asigurăm doza de…

ANTIVIRUS

Articolul precedent
Articolul următor

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI