2.6 C
Pitești
30 nov. 2022
spot_img

Disciplina liber-consimțită și manifestarea tupeului

A fost un ideal – Disciplina liber consimțită, aruncat la groapa de la Glina odată cu ,,monumentele” unei epoci despre care se vor mai spune multe, pro sau contra în funcție de evoluție, interese, cultură, educație. Bunul simț al românului are rădăcini în istoria milenară a acestui popor dar, subit, a fost abandonat fiind considerat o ,,realizare” comunistă, înlocuit cu tupeul, minciuna, ignoranța, persiflarea. Omul corect, sincer și respectuos, încă cu frica lui Dumnezeu, este batjocorit și umilit de indivizi cocoțați în sferele puterii prin algoritmul nepotismului și puterea banului.
Într-un clasament întocmit ad-hoc, minciuna ocupă, de departe, primul loc, fiind folosită în activitatea politică pentru manipularea maselor și protejarea privilegiilor, prea multe și nemeritate. După ce au ,,bătut toba” cu… pensiile speciale, pentru a da satisfacție credulilor, în ultimele două luni, așa zic lideri ai zilelor noastre, ne servesc procente pentru creșterea pensiilor (nimic însă concret – o altă ,,gogoașă – pesedisto-liberală”), clocesc o… ordonanță pentru plafonarea prețurilor la energie, creșterea salariului minim, impozitare diferențiată – dar nu încă, ajutoare sociale și alte ,,glume” pe măsura paternității lor.

Ordinea socială a devenit dezordine legiferată și planificată. ,,Filtrele” privind selecția în toate instituțiile au dispărut, oricine poate să fie… orice (… situația intelectuală nu contează, bani să fie!). În armată se fură motorina (sabotaj NATO?), în școli directorii au grijă doar de luxul din birou (sunt grădinițe și licee unde luxul din biroul directorial rivalizează cu birourile de la Bruxelles), considerând elevii o turmă (monitorizarea acestora rămânând în sarcina paznicilor și îngrijitorilor), ei fiind preocupați de odraslele lor, polițiștii ajung în lanul de porumb (se lucrează în cuplu), în primării funcționarii sfidează orice ,,deschidere de ușă”, privindu-te ca pe un dușman care îi deranjează din ,,studiul” postărilor pe… Facebook. O indisciplină generală, o delăsare sistemică, o indiferență crasă, un tupeu fără margini – așa arată societatea actuală! Doamna de la ICR-Londra, afonă în toate ,,compartimentele cerebelului”, primește de la statul român 6500 Euro/lună pentru chiria unui apartament de lux pe malul Tamisei, băiatul de la pensii ne ,,aburește” în fiecare zi cu procente, anvelopa, sustenabilitate, plagiatorii rămân pe funcții (furtul lor nu contează). Dacă într-un sens giratoriu stai prea mult să te asiguri auzi claxoane nervoase și vezi degete ridicate către Steaua Polară de bărboși plimbați în copilărie de bunicii lor doar cu roaba sau căruța. Zilnic sunt schimbate articole din legi fără să aibă cine să le aplice (o justificare a activității parlamentului, unul supradimensionat).

Tupeul manipulatorilor a atins cote alarmante!
Totul se face pe și pentru bani într-o societate în agonie. Oamenii nimănui (ai străzii cum li se spune) sunt tot mai mulți, găsindu-i, la miez de noapte, pe câte un carton, în locuri întunecoase, fiind ,,în frăție” cu patrupedele părăsite de stăpânii lor. Apropo, există o evidență a acestor ,,năpăstuiți”, o monitorizare a lor de multitudinea organizațiilor sociale înființate în acest sens? Întrebări retorice într-o lume în care Facebook-ul a devenit mijlocul de informare pentru toate ,,fâțele și fițele” interesate de… Salam – manelistul și nu cel din market.

Dacă vorbești despre disciplină, muncă, respect ești o ,,relicvă” comunistă! Sunt convins că această ,,Pandemie a nepăsării” ce a apărut în ultimii ani nu poate să fie învinsă, fiind prea mulți ,,pacienți” cărora nu le putem asigura (nici nu merită) doza de…

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

error: Continut protejat!!