11.9 C
Pitești
24 mai 2024

Dezvoltarea turismului în Argeș este o prioritate pentru Consiliul Județean

Dezvoltarea turismului în Argeș este o prioritate pentru Consiliul Județean

Argeșul este un județ binecuvântat, cu munte, deal și câmpie, cu o istorie fascinantă, cu locuri unice și peisaje spectaculoase. Toate aceste comori ale Argeșului au fost permanent în atenția Consiliului Județean, condus de președintele Ion Mînzînă. În acest mandat, a fost o prioritate pentru Consiliul Județean să dezvolte și să promoveze turismul. Iar activitatea pe care a desfășurat-o în ultimii ani în acest domeniu a fost apreciată de Comitetul de Masiv pentru Grupa de Munți Făgăraș, care a decis ca Argeșul să dețină președinția acestui for pentru două mandate consecutive.

《 Ne onorează acest lucru și avem responsabilitatea de a duce în continuare aceeași muncă susținută și pe viitor.》, a transmis vicepreședintele Adrian Bughiu.

La propunerea Consiliului Județean Argeș, patru rute turistice au fost înscrise în lista rutelor cultural turistice ale Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Este vorba de:
➡️ „Valea Argeșului şi culoarul Rucăr – Bran”
➡️ „Valea Argeşului şi Transfăgărăşanul”
➡️ „Triunghiul Bisericilor Rupestre”
➡️ „Bisericile de lemn din județul Argeș”

În prezent, este în curs de aprobare și o rută gastronomică, prin care se dorește punerea în valoare a producătorilor locali și să promoveze delicioasele noastre produse tradiționale.

A fost lansat în premieră cardul turistic „Argeș turist card”, un bilet digital cu intrări multiple, care poate fi achiziționat online și care permite turiștilor vizitarea obiectivelor aflate în administrarea Consiliului Județean Argeș la tarife promoționale. Cardul turistic poate fi achiziționat de aici: https://www.romanian-adventures.ro/oferte/arges-tourist-pass

Din dorința de a face cunoscute obiectivele turistice, de a le promova cât mai mult și de a atrage turiști în județul nostru, Consiliul Județean Argeș a demarat un proiect în colaborare cu administratorii Argeș Ghid App. Astfel, turiștii care vor să descopere județul Argeș vor putea găsi informații și destinații în aplicația pentru telefon Arges Ghid App.

Aplicația Arges Ghid prezintă informații despre atracțiile turistice, sugestii de petrecere a timpului liber, recomadări de rute și trasee turistice, unități de cazare, facilități gastronomice, posibilități de agrement, agenda evenimentelor cultural-artistice, dar și informații de interes public privind activitatea Consiliului Județean Argeș și a altor instituții publice.

Aplicația poate fi descărcată de aici:

📲 Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.eventya.android.arges_guide

📲 App Store: https://itunes.apple.com/ro/app/arge%C8%99-ghid/id1459346109

Cei interesați să viziteze județul nostru găsesc informații despre atracțiile turistice și pe site-ul Consiliului Județean Argeș, unde a fost creată o secțiune specială destinată informării și promovării turistice – Info Turism.

Vă așteptăm în Argeș să vă bucurați de natură, să explorați locuri încărcate de istorie și spiritualitate și să descoperiți prietenia și ospitalitatea argeșenilor noștri!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI