3.2 C
Pitești
07 dec. 2023

Dezinsecție și deratizare la Ștefănești

Dezinsecție și deratizare la Ștefănești

Primăria oraşului Ștefănești informează că se vor efectua ACTIVITĂȚI DE DEZINSECȚIE ȘI DERATIZARE în perioada 28-29 IULIE 2023.

În perioada 28 – 29 iulie 2023, administraţia locală Ștefănești, prin intermediul unei societăți de profil, specializată în activități de dezinsecție și deratizare, va demara o amplă campanie la nivelul oraşului împotriva căpuşelor, larvelor, țânțarilor, muştelor şi altor insecte dăunătoare mediului, precum și împotriva rozătoarelor (șoareci, șobolani).

În data de 28 iulie, după ora 14, se va efectua serviciul de dezinsecție și deratizare în spațiile aparținând primăriei (club pensionari, cabinete medicale, Centrul Cultural, clădiri sediu ADP, Piața Agroalimentară, sediu Primărie, Structura modulară-Taxe şi impozite), iar începând cu ora 22:00 până la ora 03:00 vor fi executate servicii de dezinsecție în spațiile exterioare (spații verzi, parc cartier blocuri, teren primărie).

Pentru serviciul de deratizare se vor folosi stații de intoxicare în care se pune, în siguranţă, otravă – cu scopul deratizării ariilor interne şi externe. Acestea sunt dotate în interior cu plăci adezive CatchMaster 72 TC și Rodex Pasta (conc.25gr/100m. Pentru serviciul de dezinsecție se va folosi Mastericid și K-Othrine EC 84, în concentrație de 100ml/10l ape (un izomer cu o eficacitate dovedită în distrugerea sistemului imunitar al insectelor dăunătoare). Produsele folosite sunt avizate de Comisia Națională a Produselor Biocide, se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide şi fac parte din grupele Xn (gr. III), respectiv Xi (gr. IV) de toxicitate.

Cetățenii sunt rugați să supravegheze cu atenţie copiii și animalele de companie pentru a nu intra în zonele unde se vor pulveriza aceste substanțe, deoarece contactul repetat şi prelungit al substanțelor cu pielea şi ochii poate cauza iritații.

Persoanele cu probleme respiratorii, cardiace sau astmatice, sunt rugate să se deplaseze pe domeniul public doar după 4 ore de la efectuarea tratamentelor.

MĂSURI DE PRIM AJUTOR ÎN CAZ DE:
inhalare: se va duce pacientul la aer proaspăt
contact cu pielea: se va spăla din abundență imediat şi cu atenție, cu apă şi săpun
contact cu ochii: se va spăla imediat cu apă cel puțin 15 minute
înghițire: NU se provoacă vomă, nu există antidot, este necesar un tratament simptomatic. În toate cazurile se va consulta medicul.

Rugăm posesorii de familii de albine şi de animale sensibile să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident.

În cazul în care vremea nu va permite efectuarea etapei, aceasta va fi reprogramată, cu informarea, în prealabil, a populației.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI