18.1 C
Pitești
14 iun. 2024

Destinele Mihăeștiului conduse de copii

Destinele Mihăeștiului conduse de copii

Astăzi clădirea Primăriei comunei Mihăești a fost plină de copii. În săptămâna „Școala Atfel”, elevii Școlii Gimnaziale Drăghici au învățat despre esența exercițiului democratic. În cadrul proiectului “Primar, Viceprimar și Consilier Local pentru 1 zi”, copiii au fost votanții dar și candidații pentru funcțiile de conducere ale comunei.

Alegeri serioase, cu buletine de vot și urne

Alegeri serioase, în două tururi chiar, la care au participat 34 de copii, de diferite vârste, de la clasa 0 până la clasa a 8-a inclusiv.
S-au înscris în cursa electorală opt candidați dintre care două fete curajoase și istețe. Rezultatele au fost foarte strânse, diferența dintre candidați fiind de un singur vot.

Mi-au fost atât de dragi!!! Nu vă imaginați ce bucuroși am fost cu toții să intrăm în „joaca” lor, să le urmărim seriozitatea, dorința de a performa și a câștiga, dar și de a învăța lucruri noi”, ne-a spus Andreea Crâmpiță-Matei, primarul comunei.

Și ca să urmeze exemplul doamnei primar, fetițele, ambele în vârstă de 10 ani, au fost primele care au avut curajul de a se înscrie pe liste.

Învățăm de la copii

La început copiii au făcut turul primăriei, făcând cunoștință cu personalul și cu activitățile din cadrul fiecărui compartiment în parte. Apoi s-a trecut la lucruri mai serioase, cum ar fi alegerile. Copiii au fost invitați în sala mare de ședințe a primăriei, acolo unde s-a desfășurat practic scrutinul, pe baza buletinelor de vot care, după ce au fost „operate” de fiecare după dorință, au fost introduse în urna de vot.

Primarul ales în urma votului a fost elevul Tuță Andrei Iustin. Apoi, din rândul consilierilor locali, a fost ales viceprimarul: Șchiopu Gabriel. Ambii în vârstă de 10 anișori. Restul copiilor au fost toți consilieri locali, fiecare ocupându-și locul cu gravitate la masa la care se iau cele mai importante hotărâri pentru comună.

Au fost chestionați ce propuneri au ei pentru a dezvolta comuna Mihăești și ce ar face pe perioada ocupării funcțiilor. Răspunsurile au fost pe măsura vârstei și a istețimii lor, dar de la fiecare s-a putut extrage învățăminte.

Politica e grea iar mandatul lor a fost de scurtă durată, de doar o zi, dar ziua aceasta a fost plină de încântare și de frumos. Și nu doar pentru cei 34 de copii, ci și pentru întreg personalul primăriei și în special pentru doamna primar. Care ia în serios orice lucru ce aduce un plus de bine pentru locuitorii comunei.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site