16 C
Pitești
01 iun. 2023
spot_img

Delictele silvice în vizorul polițiștilor

În perioada 04-05 martie a.c., echipe formate din poliţiştii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeș, împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș, precum și polițiști din mediul urban și rural, împreună cu reprezentanții ocoalelor silvice competente teritorial, au acţionat pe raza județului, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos.
Cu ocazia verificărilor, au fost constatate abateri la o societate comercială, de pe raza localității Coșești, și au fost depistați 5 bărbați, care au tăiat sau transportat material lemnos cu atelaje sau autoutilitare, fără respectarea regimului silvic.
Au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.000 de lei, și a fost confiscată cantitatea totală de 3,8 mc de material lemnos.

În ziua de 04 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu specialiștii Biroului Garda Forestieră Județeană Argeș au verificat o societate comercială din Coșești.
Cu ocazia verificărilor, s-a constatat faptul că, agentul economic nu este înregistrat în sistemul electronic Sumal 2.0 Agent, nu a împrejmuit corespunzător depozitul de material lemnos și ar fi transportat material lemnos, fără a introduce în sistemul electronic SUMAL 2.0, fotografii privind încărcătura.
Ca urmare a celor constatate, societatea a fost sancționată contravențional, cu amenzi în valoare totală de 16.000 de lei, conform Legii 171/2010.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI