13.2 C
Pitești
21 mart. 2023
spot_img

De Ziua Copilului, polițiștii argeșeni au fost prezenți printre cei mici

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, polițiștii argeșeni au desfășurat o serie de activități, atât în avans, cât și în ziua de 01 iunie.

Astfel, în zilele de 30 și 31 mai, polițiștii Biroului Siguranța Școlară și polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității au fost prezenți în rândul elevilor de la mai multe unități școlare.
În ziua de 31 mai, polițiștii și-au unit forțele cu reprezentanții celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și i-au sărbătorit pe cei mici în municipiul Pitești.
Totodată, astăzi, 01 iunie, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș au asigurat condițiile pentru o paradă a bicicliștilor.

În Pitești, polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității și cei ai Serviciului Rutier Argeș au fost prezenți în centre comerciale, unde au transmis reguli de circuație celor mici.

Activitățile au fost încărcate de energia specifică copilăriei, de care s-au bucurat deopotrivă atât participanții la evenimente cât și organizatorii.

• Astfel, în zilele de 30 și 31 mai a.c., sub sloganul ,,Ziua copilului tău e în fiecare zi”, polițiștii Biroul Siguranță Școlară Argeș au fost prezenți la două școli, respectiv la Școala Gimnazială Hârsești și la Școala Gimnazială „Dumitru Udrescu” din comuna Săpata.
Activitățile, desfășurate interactive, au avut ca scop consolidarea relației părinte-copil, pentru a reduce riscul victimizării minorilor ce nu beneficiază de supravegherea părinților.
În ziua de 30 mai, la activitățile din localitatea Hârsești, au participat 105 elevi, 25 de părinți și 9 cadre didactice, elevii fiind împărțiți în trei grupe în funcție de anii de studiu, respectiv clasa pregătitoare-clasa a IV-a, clasele a V-a – a IV-a și clasele a VII-a – a VIII-a, fiind însoțiți de părinții lor.
În ziua de 31 mai, la activitățile din localitatea Săpata, au participat 79 elevi, 30 de părinți și 4 cadre didactice, elevii fiind împărțiți în patru grupe în funcție de anii de studiu, respectiv clasele pregătitoare, clasele I – a II-a, clasele a III-a – a IV-a, clasele a V-a – a IV-a și clasele a VII-a – a VIII-a, fiind însoțiți de părinții lor.


Elevii claselor primare li s-a explicat cum atenția, grija și răbdarea părinților sunt cadouri prețioase pe care le primesc în fiecare zi de la părinți, iar părinților le-au fost prezentate riscurile la care sunt expuși copiii acestora atunci când nu sunt supravegheați, începând cu accidentele casnice la cele rutiere cât și la pericolul mediului online la care au acces copiii fără a fi supravegheați corespunzător.
Elevii claselor de gimnaziu și părinților acestora li s-au prezentat aspecte ce țin de importanța unei relații consolidate copil-părinte pe care în fiecare zi trebuie să o alimenteze cu timp petrecut împreună, respect reciproc, înțelegerea schimbărilor prin care trec copiii în perioada adolescenței, astfel încât această perioadă să fie depășită fără ca minorii să devină vulnerabili în fața tentațiilor vârstei. De asemenea, s-au prezentat riscurile la care se expun copiii atunci când aleg să nu comunice cu părinții situațiile negative pe care le întâlnesc, iar părinților li s-a amintit că o colaborare permanentă cu reprezentanții unității de învățământ asigură o supraveghere mai atentă a copiilor și le oferă posibilitatea să corecteze eventualele derapaje ce ar putea apărea.
Elevii claselor a VII-a – a VIII-a și părinților acestora li s-au prezentat noțiuni privind răspunderea penală și contravențională a minorilor precum și importanța supravegherii îndeaproape a cercului de prieteni pe care copiii îl au. De asemenea, s-au prezentat riscurile la care se expun copiii atunci când folosesc neresponsabil rețelele de socializare, iar tendința copiilor de a fi independenți trebuie acceptată, dar controlată subtil astfel încât părinții să poată identifica timpuriu anumite riscuri.

• În ziua de 31 mai, polițiști, jandarmi și pompieri argeșeni și-au unit forțele pentru cei mici, și au fost prezenți în Municipiul Pitești, unde au fost prezentate o parte din tehnica de lucru și intervenție.
Din partea Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au luat parte la eveniment polițiști rutieri din cadrul Serviciului Rutier Argeș, polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș, polițiști de ordine și siguranță publică din cadrul Secției 1 Poliție Pitești și polițiștii de la ,,prevenire”.
De asemenea, fiecare dintre structurile participante a prezentat tehnică și aspecte specifice din activitatea operativă, atât pentru promovarea imaginii instituției, cât și pentru a transmite celor mici și tinerilor prezenți aspecte utile pentru a preveni întâmplările neplăcute în care ajung să aibă nevoie de implicarea autorităților.

• În ziua de 31 mai, polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității, împreună cu jandarmii argeșeni și cu reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, cu sprijinul reprezentanților D.G.A.S.P.C. Argeș, au desfășurat o activitate preventivă în Parcul Lunca Argeșului din municipiul Pitești.
32 de copii care beneficiază de măsuri de protecție socială și 50 de elevi de liceu au participat la activitate, care a avut drept scop prevenirea victimizării minorilor, fiind prezentate noțiuni de siguranță, pe stradă, la școală și acasă.

• În ziua de 01 iunie polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier Argeș au desfășurat activități sub sloganul ,,Distracție în siguranță înainte de vacanță”, în centre comerciale, unde au transmis reguli de circuație, dar și sfaturi pentru prevenirea victimizării celor mici.
Polițiștii au transmis pliante, broșuri și sfaturi pornind de la situații întâlnite în activitatea profesională. De asemenea, au fost desfășurate jocuri, concursuri și desene, iar cei mici au transmis drept răsplată zâmbetele lor.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI