20.9 C
Pitești
20 mai 2024

De la țâța vacii la pacea socială!

De la țâța vacii la pacea socială!

Am fost nevoit să ies din oraș la o oră în care parcă toate mașinile din județ aveau același traseu – Calea Bascovului – Podul Viilor. Am intrat în coloană și nu am ratat o discuție, la radioul național, pe o temă de actualitate – umilința socială! În mersul melcului, fără să-mi iau notițe sau să înregistrez emisiunea, am reținut câteva informații cu iz de scandal și tentă de umilință – laptele pleacă de la producător la un preț de 1,7 lei, de la poarta fabricii cu 4,5 lei și se vinde în magazine cu peste valoarea unei ,,hârtii” umilite și batjocorite – bancnota de 10 lei (ca un tablou fals al lui Grigorescu) – figura de pe batjocorita bancnotă! Și cum, cu un an în urmă litrul de lapte era sub 5 lei, aflu cu surprindere că prețul acestuia a crescut cu… 30 % (calculul unui politician sau emanația analfabetului funcțional ajuns deja în sfera puterii).

Tot în cadrul acestei emisiuni s-au ,,plâns” și producătorii de cereale a căror recoltă a rămas blocată în silozuri, în așteptarea… păcii mondiale! Cine să-i asculte într-o lume în care războiul este cuvântul de ordine, iar cascheta ucraineană trebuie să-și schimbe rapid cozorocul rusesc, eventual cu pălăria de cowboy?

Și pentru că cerealele au ajuns de râsul… rozătoarelor (U.E. interzice folosirea insecticidelor sau a otrăvurilor anti-rozătoare), coaliția, prin instituțiile specializate, a creat, la indicația Cotrocenilor, ,,Bălțata românească” cu 6 țâțe (câte două pentru fiecare), ajungând cât mai mulți dâmbovițeni la… țâța vacii. Este greu să-i mai ,,înțărci”, mulți dintre ei au doar… dinți de lapte, cu care nu doar sug, ci și mușcă!

Pentru a abate atenția asupra acestui ,,dezmăț politic” sunt scoși în față câțiva papagali (tot cu cereale se hrănesc) care repetă ca în jungla amazoniană: cum tot răul vine de la fostul KGB-ist care vrea să dărâme ,,Coliba unchiului Tom”, cum se va schimba sistemul de educație din România (sistemul, nu educația!) în mileniul următor prin implementarea unei legi aflate încă în burta vacii (nu este cunoscută paternitatea), trecută de faza intrauterină și ajunsă în prenatal, cum drona americană din Marea Neagră era într-o acțiune de salvare a țânțarilor expulzați și speriați de utilajele folosite pe canalul Bâstroe…

Și pentru ca occidentul să tremure în fața… ,,funcționarilor” (nu militarilor) au fost ,,fătate”, pardon inventate, peste 200 de funcții de secretari de stat (de trei ori mai mult decât în Franța, fostă ,,colonială” cu bogății ,,importate” și ,,confiscate” în sute de ani), un fel de băgători de seamă fără pregătire de specialitate, vajnici mulgători la… bugetul țării! Sigur, destul de repede văcuța va înțărca iar copita ei va lovi, fără milă, pe toți… hăndrălăii de pe plaiurile Mioriței care ne vorbesc despre liniștea socială adusă de această coaliție tot mai nepopulară și contestată!
Când ,,iubirea” lor se va încheia la notarul de serviciu noi vom ,,dezinfecta” toate ,,saivanele” cu o concentrație dublă de…

ANTIVIRUS

Related Articles

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI