4.3 C
Pitești
29 nov. 2023

De la noi din… bătătură

De la noi din… bătătură
Am un amic, cititor ,,înrăit” al presei, care, după fiecare intervenție și ,,tratament” ANTIVIRUS, mă felicită, iar de un timp mă și șicanează, întrebându-mă retoric – ce folos? ,,Câinii latră , (eu), ursul merge (ei) – cam ,,latru” singur, ceilalți s-au pitit, sau au ,,evoluat” – ,,urșii” s-au înmulțit (directive europene). Nu rezist să nu dau câteva citate așa cum prezintă marile agenții de presă – opinia cititorilor: ,,… este ancorat la prezent (Articolul) mai mult decât pot înțelege cei vizați. Dar cine să priceapă? Toți sunt anesteziați, iar doza ta de ANTIVIRUS nu-și mai face efectul. Importă de la doamna Ursula noul vaccin …”; ,,… Felicitări … Cu câtă încrâncenare încearcă actuala putere să-i salveze pe Orban, Cîțu, Barna, Cioloș”; ,,Bravo, bravo! În sfârșit ai acordat un pic de atenție și semafoarelor, dar ai evitat ținta (!) ș.a.m.d.. Sau un fost coleg de liceu, poet și scriitor, consemnează ,,… ești singurul gazetar (?) care mai are curajul și condeiul mobilizator să ilustreze, sută la sută, realitatea tristă a vremurilor pe care le traversăm. Cineva tot trebuie s-o facă! Felicitări, …!” etc.

Au fost câteva ,,motive” care m-au încurajat să folosesc, în terapia ,,lingvistică”, încă acest condei, inscripționat… ANTIVIRUS. Simt că merită și este nevoie de o abordare nepărtinitoare a problemelor sociale, chiar dacă cei puși să le rezolve (în interesul omului) le ignoră – problemele și omul! Și aici nu este vorba de inadaptabilitatea omului (nu toți sunt genii a’ la Eseniu – poetul vagabond și inadaptabil) ci oameni ai muncii umiliți de ,,firfizonii” numiți politic care promovează doar principiul de gașcă. Am văzut foarte multe sesizări, solicitări și alte demersuri adresate unor șefi de instituții care n-au habar de ,,reguli” (nu legi), nu au capacitatea să le înțeleagă chiar dacă își fac timp să le lectureze (multe în bibliografia de examen, susținut și promovat cu ,,brio”). De aceea este bun Einstein – Să te lămurești că și dacă nu pricepi un lucru asta nu înseamnă că lucru acela nu există. Este un bun exercițiu de ,,umilință intelectuală”! Am mapa plină cu sesizări – în special din domeniul învățământului – neconcordanțe, abuzuri, ,,lustrangiii” puși pe funcții (mare tam-tam cu Legea 198/2023 despre care directorii și mulți inspectori nu au habar, ei ,,cântând” încă prohodul la Legea nr.1/2011. Această lege – 198 (dragă președintelui) este ,,îmbunătățită” în fiecare zi, ultima ,,bombă” (nu bomboană) – burse pentru mamele minore care se întorc la școală! Nu este specificat dacă vor fi amenajate ,,leagăne” pentru bebeluși și ce impact emoțional va avea asupra celorlalte adolescente!

Isprava lui Valerică

Cât de repede s-a făcut liniște în societate și presă după… isprava lui Valerică! Așteptam investigații – ce face Valerică, dacă a doua zi omul și-a dat demisia cu scuzele de rigoare față de cei care ,,au fost trași pe dreapta” de bastonul și șapca lui, dacă a cerut azil în… Sicilia (acolo se practică ,,preluarea fontei” – turnătoria), dacă Valerică a fost șantajat ori a facut-o din… gelozie (prieteni de peste 30 de ani). Sunt mai multe întrebări ale căror răspunsuri le așteptăm!

Siguranța cu care justiția i-a ,,oferit” primarului 30 de zile în altă locație decât a urbei pe care a condus-o denotă o gravitate, încă necunoscută (sper să nu fie doar… politic) de publicul larg și de cetățenii orașului pe care l-a condus și coordonat spre o dezvoltare modernă. Nu am reținut traficul de influență (nu s-a produs!), nici foloase materiale pentru sine sau alți terți, ba dimpotrivă acțiunea de corupere se derulează în sens invers.

Și totuși, am remarcat o atitudine ,,constructivă” a unui cotidian, care pentru a-și vinde ,,produsele” a demarat un concurs de genul … ,,Cel mai bun primar”! Primarul Mioveniului era pe locul al doilea și a dispărut din… TOP. (Dacă un jucător renunță la fotbal, din varii motive, i se anulează golurile sau rămâne în clasament până la finalul competiției?). Nu am văzut reacția primarilor când a fost inițiat un astfel de… concurs, în care șansele nu sunt egale – o localitate cu mulți locuitori, situată lângă oraș și mult ,,consum” de presă ,,produce” mai multe ,,taloane” decât o comunitate de la marginea județului în care, nu doar distribuția presei este deficitară, ci și procurarea, respectiv trimiterea taloanelor.

Atât de ieftin

Parcă CNA-ul ,,oferă” sancțiuni drastice pentru orice pas greșit al mass-mediei – părtinire, expresii, lipsa de echilibru etc. România a avut cea mai mare inflație din UE în luna septembrie a.c. Nu trebuie să ne-o spună specialiștii, se vede în magazine, se simte în viața de zi cu zi. Sunt produse care au prețuri duble sau triple față de acum doi-trei ani, dar ,,însoțite” în mica și marea publicitate de sfidătoarea expresie… ,,Atât de ieftin?”. Poate este valabilă raportată la… ,,atât de ieftin ne vindem?!”, atât de repede cedăm, atât de repede renunțăm și iertăm nelegiuirile unora.

Rămân probleme mici sau mari – la nivel global – nerezolvate, acestea ducând la conflict. Cei care amenință că-și dau foc, că sar de pe bloc etc., sunt, de cele mai multe ori oameni nedreptățiți (pot ajunge și la probleme psihice), care nu se vând ,,atât de iefin”! Dar unele războaie se pot încheia și datorită lipsei inamicului sau dispariției acestuia! (pe aceasta mizează ,,trădătorii”).

Până la întâlnirea viitoare, când vom avea toate documentele și vom exemplifica cele afirmate, vă oferim, gratis (atât de ieftin!!) cunoscutul …

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI