28.2 C
Pitești
22 iul. 2024

De la Fefeleaga la Florica (articol de opinie)

Câteva probleme de serviciu mă obligă la o deplasare, cu maşina, luni, 24.05 a.c. în jurul orei 10, peste cele două râuri cu o simbolistică aparte pentru zona noastră – Argeş şi Doamnei. La intrare pe primul pod, peste râul Argeş, blocaj total. Merg 10-15 metri, pauză de cafea, deplasare în ritmul melcului! După mai multe minute ajung în zona benzinăriilor şi constat, cu mirare, că aici erau parcate maşini şi motociclete cu girofar, supravegheate de mulţi poliţişti care… nu influenţau circulaţia! Nu, nu era un protest al acestora! Circulaţia era influenţată de o căruţă „dirijată” de o femeie care mi-a amintit de un personaj literar – Fefeleaga (Maria), numai că în căruţă erau mături, nu pietre, iar între ulube un cal prea prăpădit ca să-l confund cu Bator.

După aproximativ o oră mă întorc şi ajung în aceeași aglomerație, acelaşi trafic infernal, aceleaşi şepci şi căşti impunătoare prin numărul lor, dar în mod deosebit prin poziţia… pe loc, repaus! Doar căruţa lipsea, deci nu aceasta era motivul blocajului rutier.

Întorcându-mă la serviciu am constatat că băieţii erau în misiune iar „dispreţul” lor faţă de participanţii la trafic era justificat!

A venit la Florica protipendada liberală a zilelor noastre însoţită de alaiul local, cei mai mulţi crezând că Florica este o gospodină de la ţară, iar Brătianu – numele unui colegiu sau bulevard. Au devenit liberali pe motiv de interese, pentru că la doctrină nu au ajuns, aceasta rămânând la adevăraţii liberali, cei care nu au acceptat o fuziune cu băsiştii. Multe măşti galbene, unele personalizate cu simbolul partidului în curtea conacului – în aer liber! Da, multe, foarte multe… măşti!

Nu cunosc dacă „Florica” i-a ospătat în tradiţionalul stil argeşean dar, a doua zi, într-o sală a Parlamentului era mare înghesuială. Indivizi „pe funcţii” care nouă ne cer să purtăm mască, să respectăm distanţarea, care cer organelor de poliţie să „spargă” nunţi, botezuri, înmormântări, să aplice amenzi pentru indisciplinaţi, s-au adunat, fără să poarte mască, crezând că au fost aduse moaştele Brătienilor! Dar surpriză, era doar pomenirea, cu un vin de Ştefăneşti, probabil de la… Florica. Măştile le-au uitat la conac, aşa cum i-au uitat pe băieţii din intersecţie – tot pe loc repaus! Altfel interveneau băieţii şi le spărgeau petrecerea!

 

                                                                                                      Încă cu mască… Antivirus

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site