14.8 C
Pitești
02 oct. 2022
spot_img

De la Brașov la Olimp, via Măciuca

Personajul principal al întâlnirii anterioare, ,,Coțofana virusată”, a fost văzută în mai multe locații, într-un timp record, ceea ce demonstrează ,,implicarea” acesteia în viața politică și socială a acestui popor prea îngăduitor cu nemernicii, tupeiștii, proștii școlarizați, turiștii politici (coroniță pentru ,,Dorel” de la învățământ). Sacrificându-și concediile și chiar viața de familie, ,,toată floarea cea vestită…” a celor două partide principale din coaliția de guvernare – mulți câtă frunză și iarbă (înainte de secetă), s-au reunit, separat – liberalii la Brașov, social-democrații la Olimp (stațiunea), departe de zgomotul tarafelor de la Măciuca, pentru a stabili ,,noile aventuri” ale poporului român! Și pentru a nu-i bănui că au participat la întocmirea procesului-verbal cu donații, sponsorizări, dar de nuntă, consumație după evenimentul de la… Măciuca, liberalii au ieșit în fața poporului, aliniați în dreapta ultimului liberal (ultimul, cu funcție, intrat în partid) – premierul, toți la costum (încheiat cu un nasture la sacou pentru a masca volumul abdomenului) și cravată – premierul încă nu suportă… papionul – cuminți și aliniați ca niște pești oceanici pe un pescador norvegian admirând silabisirile lui… ,,Ciucă al lor”!
După câteva ore, se încheie și ,,activitatea” de la Olimp (marea avea valuri) a social democraților, aceștia ieșind în fața reporterilor în… costume de vară, chiar prea… liberale (ce înseamnă colaborarea!) pentru niște decidenți, cu declarații care au iritat, în mod deosebit, pe omniprezenta Alinuța (al treilea om în acest stat!) cea care nu a avut loc în fotografia de familie de la Brașov – solda pensionarilor! Aceste ,,mărunțișuri” – mare brânză pentru ei (nu de la Becali) – nu vor fi rezolvate ci doar cântate, fără taraf sau orchestră: energia, inflația, seceta, prețurile, tupeul lui… Putin, învățământul – obsesia unui individ cu rezervare la… Antipa!
Cele două ,,palide” intervenții ale ,,căsătoriților din interes” – PNL & PSD – au fost marginalizate de un eveniment tradițional: căsătoria adevărată dintre un băiat și o fată! Toți participanții la eveniment – cuminți, respectuoși, plăcuți – au purtat cu plăcere câte o ie românească (nu ca acele ,,coțofene” și ,,vulpițe” din școli sau primării care se postează pe FACEBOOK pozate în tradiționala ie, râzând cu gura până la lobul inferior pentru a scoate în evidență implantul de 18 carate de la caninul cu care… mușcă) au respectat și parcurs toți pașii unui astfel de eveniment: bradul, cântecul miresei, bărbieritul ginerelui, implicarea nașilor, cununia religioasă! Angajații, voluntarii, neamurile, muzica – tarafuri românești (doar la Dinescu mai găsești… asemenea delicatețuri) – toate au fost la înălțime, făcând ca gura politicienilor să nu se mai audă.
Filmul acestui eveniment, preluat pe o peliculă și prelucrat, poate fi folosit în muzeele cu prezentări ale tradițiilor românești sau ca material didactic la orele de civică (după „Era Cîmpeanu”). Pentru ca ,,băgătorii de seamă”, absolvenții de facultăți cu prezență obligatorie la casieria unităților ajunși pe funcții, scandalagii politici și infiltrații din presa subordonată unor interese să fie liniștiți, declar pe propria răspundere că nu am participat la acest eveniment (nu am primit brățara) desfășurat într-o localitate care încă… le stă în gât atât lor cât și politicienilor de serviciu! Am donat însă, cu multă plăcere, cantitatea necesară de…

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

error: Continut protejat!!