7.6 C
Pitești
21 feb. 2024

De la 1 mai, a intrat în vigoare interdicția staționării dubelor pe domeniul public, în parcările destinate autoturismelor!

Serviciul Siguranță Rutieră – Poliția Locală Pitești – reamintește cetățenilor că, în conformitate cu modificarea H.C L. nr. 60 din 2016, aprobată în cadrul ședinței ordinare din 25.02.2021, este interzisă „ocuparea domeniului public, prin staționarea sau parcarea vehiculelor pentru transport persoane cu masa maximă autorizată mai mare de 3 t și pentru cele de transport mărfuri cu masa maximă autorizată mai mare de 2 t, aparținând persoanelor fizice și juridice, în parcările publice destinate autoturismelor, parcărilor de reședință din jurul imobilelor de locuit, parcărilor aferente bulevardelor și pe carosabilul străzilor din Pitești, cu excepția cazurilor când se face aprovizionarea”.
Modificarea hotărârii Consiliului Local a intrat în vigoare de la data de 01.05.2021, dată până la care reprezentanții Serviciului Siguranță Rutieră au desfășurat activități de informare pentru conducătorii de autovehicule.
În următoarea perioadă vor avea loc acțiuni de depistare, prevenire, constatare și sancționare a conducătorilor auto ce nu respectă prevederile legale.
Scopul prezentei hotărâri se raportează la următoarele cerinţe:
– asigurarea unui nivel ridicat de siguranţă a traficului rutier;
– asigurarea condiţiilor de conservare şi de protejare a mediului natural;
– asigurarea administrării în condiţii de eficienţă şi de protejare a infrastructurii rutiere.
Poliția Locală Pitești recomandă conducătorilor auto să respecte normele legale pentru asigurarea unui climat civilizat de circulație în municipiul Pitești„.

Am preluat şi noi acest comunicat al Primăriei Piteşti, pentru a informa cetăţenii despre modificarea legislaţiei în domeniul parcărilor, în Piteşti. Ştim că majoritatea cetăţenilor se bucură, a fost o hotărâre îndelung dezbătură şi oamenii din toate cartierele au reclamat prezenţa acestor „musafiri nepoftiţi” pe terenul destinat parcării maşinilor proprii. Suntem siguri însă că vor fi mari probleme în aplicarea acestei hotărâri, pentru că aceste maşini NU AU UNDE PARCA. De aceea şi parchează peste tot, pentru că NU AU UNDE. Suntem siguri că pe lângă bucuria pe care o resimte fiecare că „s-a făcut dreptate!”, trebuie să avem în vedere că majoritatea dubiţelor care sunt folosite la transportul mărfurilor în municipiu aparţin unor firme care le dau şoferilor acasă şi aceştia le parchează în faţa blocului, plecând dimineaţa devreme în curse. Unele dintre aceste firme nu au sediu în Piteşti, aşa că nu au găsit o altă soluţie. Suntem curioşi dacă primăria le oferă alternativă acestor oameni, pentru că sunt mii în această situaţie.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI