19 C
Pitești
25 mai 2022
spot_img

„Datorită măsurilor propuse de PSD, 90% dintre consumatorii casnici vor achita tarife de dinainte de liberalizarea pieței energiei”

Cristian Gentea, președinte executiv PSD Argeș, primar al municipiului Pitești, susține că PSD a reușit să convingă partenerii din Coaliția de guvernare să fie adoptate soluții ferme care vor reduce facturile la energie pentru milioane de români.

Astfel, în urma adoptării măsurilor propuse de către PSD, 90% dintre consumatorii casnici vor achita facturi la tarife de dinainte de liberalizarea pieței energiei.

Concret, de la 1 februarie, la energie electrică plafonul va scădea de la 1 leu la 0,8 lei/KW. De asemenea, limita consumului crește de la 300 de KW la 500 de KW pentru care se calculează acest preţ, rezultând o compensare de 0,291 lei/KW, ceea ce va însemna că la consumator se vor percepe 0,68 bani pe KW.

La gaze plafonul, va scădea de la 0,37 la 0,31 lei pe KW, iar limita de consum pentru 5 luni va creşte de la 1.000 la 1.500 KW. De asemenea, se va aplica un discount de 40%, de la 33 la 40%, asigurându-se astfel un preţ de 0,221 lei/KW. Pentru IMM-uri, şcoli, spitale, biserici, industria alimentară se va asigura un preţ de 0,37 lei/KW.

În plus, toate facturile emise greşit vor fi stornate şi retrimise, fără ca oamenii să fie debranşaţi sau să plătească penalităţi.”, declară Cristian Gentea.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

2,435FaniÎmi place
63AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI