4.3 C
Pitești
29 nov. 2023

Cu deosebită considerație, …

Cu deosebită considerație, …
Nu, nu ne-am schimbat stilul de abordare a problemelor sociale și nici atitudinea față de realizări, neimplicări, incompetență sau… ,,eșece” (din clasici în viață). Vom continua să prezentăm lucrurile bune, fără a folosi epitetele anilor ’80, apelând la ,,echipele de zgomot” apărute ca microbii pe lângă puținii oameni devotați meseriei sau comunității și vom critica, analiza, respectiv izola (pentru tratamentul cu… ANTIVIRUS) toate hahalerele ajunse pe funcții de decizie sau execuție, în această țară – parcă ,,…uitată de Domnul (lăsată de Domnul pre’ Pământ – N. Bălcescu, Românii supt Mihai Voievod viteazul!)”, într-o lume nesigură și intolerantă.

Am pe masa de lucru, la ,,loc de cinste” două răspunsuri, la aceeași sesizare, trimisă la două instituții aflate în subordonare, pe o problemă de actualitate și pe o legislație improvizată și mereu ,,cârpită” în raport cu impactul social. M-a surprins expresia, premergătoare semnăturii șefului de instituție, folosită în ambele situații … ,,Cu deosebită considerație”, o expresie dragă foștilor secretari de partid (partidul unic), care ținea loc de un răspuns, pertinent, documentat sau ,,aplecat” spre ,,oful” cetățeanului. Un limbaj ,,de lemn”, o ironie ieftină la nevoile omului simplu, desconsiderat dar ,,apreciat” – chipurile de ,,importanții” zilei.

Preluăm atitudinea respectivelor personaje și vom trata toate problemele sociale ignorate și nerezolvate de către autorități cu… ,,deosebită considerație”. Este, dacă vreți, victoria formei asupra conținutului din partea unor decidenți ,,rătăciți” pe funcții (nu înzestrați de… Mama Natură).

Iubiți și câinii vagabonzi!

Nu trebuie să ai mult spirit de observație pentru a evita contactul cu ,,însemnele” rămase pe trotuar în urma ,,norocoșilor” dotați cu lesă și stăpân – așa zise animale de… companie. Mândri de odraslele lor, cu lesă la purtător, aceste personaje, sobre și foarte atente la toate cerințele patrupedului nu au în dotare elementara măturică, lopățică și… punguță (dacă le sesizați, vă rog să ne comunicați). ,,Protejatul” își face necesitățile (fără jena stăpânului) pe stradă, trotuar, alei. Sunt pline căile de acces pietonal cu fecale purtate pe pantofi de cetățeni până la scara blocului și chiar în lift!

,,Proprietarul” are o singură preocupare în cadrul acestui tandem – să nu fie stresat tovarășul său! Câtă indolență, câtă sfidare și chiar nesimțire. Parchez mașina și sunt ,,așteptat” de doi (fără lesă) care primesc de la mine porția de hrană și respect, mulțumindu-mi din coadă și priviri. În jurul lor este curat, plăcut și parcă o lege a naturii acționează fără ca omul să sesizeze contradicțiile în care trăim. Ei nu sunt vagabonzi, ei sunt cei neglijați de nesimțirea și răutatea oamenilor porniți spre un singur ideal – averea și prin ea, mărirea.

Mă opresc din analiză și rămân blocat cu degetul pe tastatura calculatorului. Primesc o știre, în colțul ecranului – ,,Șefii ASF (Supravegherea pieței asigurărilor private) primesc 14-16 salarii pe an, a câte 13-15000 Euro – net”, în condițiile în care au ,,supravegheat” (supervizat), în ultimii ani, patru falimente mari ale unor astfel de companii. Ăsta da… ,,vagabondaj financiar” ignorat de Legea austerității intrată în vigoare cu trei zile în urmă.

În fața unor astfel de ,,valori” umane unice pe mapamond, îmi ridic pălăria pe care o voi cumpăra din renumita prăvălie ,,La Măgeanu” – Câmpulung Muscel, Bulevardul ,,Pardon” – Nr. 39, unde mă voi adresa cu mult respect și evident… ,,cu deosebită considerație” pentru tradiția calității și modestiei. Aceștia – de la ASF, sunt dulăi, nu vagabonzi, dresați și instruiți în scopuri bine stabilite și determinate, în caz contrar s-ar vota urgent o lege, constituțională, și ar fi oprit… robinetul! Dar sunt multe interese ascunse și privite cu… deosebită considerație!

Angroul de legume și fructe

Cu două săptămâni în urmă, după apariția ,,tabletei” noastre (20.X.2023 –ora 17:00) am trecut prin Piața angro (legume și fructe – CNCD) cu intenția de a cumpăra câte ceva pentru cămară. Marfă multă, vânzătoare și vânzători fără tangență cu… ,,ciulinii Bărăganului” te întrebă ce dorești, cu mult dispreț și puțin interes. Pe lăzile cu legume frumos aranjate ,,patronau” etichete cu prețuri sfidătoare – triple față de anul trecut. Îmi propun să revin sâmbătă dimineața cu speranța că se va face aprovizionarea iar oferta va fi mai mare decât cererea, adică prețurile vor scădea.

Dimineață constat cu regret că nu s-a mai adus marfă, însă prețurile au crescut cu 1-2 lei! Plec dezamăgit că aceeași marfă (nu au fost cheltuieli suplimentare) în câteva ore (sub clar de lună) își schimbă valoarea. Mă adresez cu … ,,deosebită considerație” organelor abilitate care prin indiferență, nepăsare sau complicitate încurajează specula, favorizează inflația și sabotează viața omului care trăiește din muncă.

Pentru cei capabili să ia ,,taurul de coarne” și să facă ordine socială, le vom oferi, cu ,,deosebită considerație”, doza recomandată de…

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI