2.6 C
Pitești
30 nov. 2022
spot_img

Cristian Gentea – bilanț la doi ani de mandat

Astăzi, începând cu ora 10, primarul Cristian Gentea prezintă raportul celor doi ani de mandat la Primăria Pitești. Participă senatorii PSD Ovidiu Puiu și Cristina Stocheci, președintele și vicepreședintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, respectiv Adrian Bughiu, primarul Mioveniului, Ion Georgescu, primarul Ștefăneștiului, Nicolae Velcea, inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu, întreg staff-ul primăriei, city-managerul Lucrețiu Tudor, consilieri locali, directori din primărie și ai instituțiilor deconcentrate, rectorul Universității din Pitești, Dumitru Chirleșan, directorul DS Argeș, Armand Chiriloiu, precum și ziariști.

Bilanțul celor doi ani se anunță destul de bogat, și cel mai probabil s-a dorit a fi prezentat, și ca o surpriză, nu ne-a fost trimis înainte, spre documentare. Deși am scris în cei doi ani despre multe lucruri care s-au schimbat și multe realizări ale actualei administrații, important este de punctat faptul că Cristian Gentea a venit la primărie cu o nouă viziune. A vrut să schimbe mentalitatatea funcționarilor și a dorit ca cei care vor fi în echipă cu el să lucreze bine si eficient, în folosul piteștenilor. Faptul că este un primar exigent o știm și am simțit-o toți cei care am intrat în contact cu domnia sa.

De la transportul metropolitan, care a necesitat ani de muncă, până la noul stadion care a primit ieri ultima aprobare, urmând a se face în doi ani și jumătate, primarul nostru a punctat în cei doi ani multe și importante realizări: o sală polivalentă ultramodernă, construită de la zero, care se va inaugura pe 8 decembrie a.c., bazinul olimpic reabilitat, străzi asfaltate și modernizate, parcări noi, locuri de joacă reamenajate, parcuri refăcute, locuințe sociale noi, iluminat public eficient, trsnsportul în comun cu autobuze electrice, un proiect de management al traficului în implementare, dar ceea ce ni se pare cel mai important, o relație deschisă și permanentă cu piteștenii. Asta s-a văzut atât în exercitarea funcției la birou, cât mai ales pe stradă și oriunde primarul a fost prezent, vorbind cu piteștenii, asigurându-i de tot sprijinul, rezolvându-le problemele.

Prioritar pentru Cristian Gentea a fost și este atragerea fondurilor europene prin proiecte bine gândite și aplicate. În acest sens, are o echipă extrem de profesionistă și totodată dedicată, care muncește pentru atragerea fiecărui leu posibil.

Evenimente de amploare și rezonanță națională au avut loc la Pitești în acești doi ani. Simfonia Lalelelor din acest an a fost o revelație. Sprijin si implicare pentru tineri s-au vazut cu ocazia Pitești Science Festival și a atâtor acțiuni pentru tineri si copii. Nici seniorii nu au fost uitați, aceștia fiind premiați la aniversări, asigurându-li-se transport gratuit cu autobuzele și fiind ajutați întotdeauna când au solicitat sprijinul primarului. Viața în Pitești palpită, iar inima orașului bate în sensul bun.

Stadionul va costa 100 de milioane de lei, cu o cofinanțare de doar 1,7% din bugetul primăriei, restul fiind fonduri nerambursabile atrase.

La finalul prezentării bilanțului, au vorbit președintele CJ, Ion Mînzînă și senatorul Ovidiu Puiu, adresându-i felicitări și cuvinte apreciative.

De asemenea, primarul Mioveniului, Ion Georgescu, a spus că se bucură pentru toate realizările Pitestiului, pentru că știe câtă muncă implică, iar primarul Gentea i-a mulțumit acestuia pentru că timp de doi ani și jumătate, cât va dura construcția noului stadion, ne va găzdui pe Stadionul din Mioveni.

Consilierul local PNL Tiberiu Irimia a felicitat conducerea primăriei și a spus că avem un primar „jucător”, cu o atitudine proactivă, dar și consiliul local a avut aceeași atitudine si toate proiectele benefice pentru pitesteni au fost votate de consilierii locali, chiar dacă sunt din partide diferite. De asemenea, a spus că Piteștiul atrage de doi ani fonduri nerambursabile imense, printr-o muncă susținuță, dar cu rezultate extrem de benefice pentru piteșteni.

Au mai vorbit Mihaela Stănciulescu, de la Avocatul Poporului, Gica Dobrin, care a spus că „primarul Gentea a făcut Piteștiul să zâmbească”.

Pe final au mai luat cuvântul rectorul UPIT Dumitru Chirleșan, care a apreciat implicarea primarului în procesul educației și Iulian Cioflan, fost director de bancă, un om mereu la curent cu problemele orașului.

CITESTE ȘI:

Gentea: „Seara când ajung acasă, intru în audiență”

 

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

error: Continut protejat!!