2 C
Pitești
28 ian. 2023
spot_img

Cristian Cioacă ar putea ieși din închisoare mai devreme

Cristian Cioacă ar putea ieși din închisoare mai devreme. Conform legii, Cristian Cioacă ar fi eligibil pentru eliberare condiţionată după ispăşirea a trei sferturi din pedeapsa primită. Iar acest termen este pe cale să se împlinească dat fiind că la calculul zilelor de închisoare executate se ține cont de perioadele lucrate sau de cele petrecute în arest preventiv.

Familia Elodiei Ghinescu nu este de acord cu eliberarea

În acest context, avocata familiei avocatei Elodia Ghinescu, Crina Radu, a făcut o serie de comentarii legate de posibila eliberare a fostului polițist. Avocata pune la îndoială corectitudinea sentinței pronunțată de instanță în cazul lui Cristian Cioacă.
„Inițial pedeapsa a fost mai mare, de 18 ani. Însă dumnealui (n.r. Cristian Cioacă) a contestat sporul ce i s-a acordat și Instanța din Pitești i-a înlăturat din spor și a rămas cu doar 15 ani și opt luni. Din acest considerent spun eu că instanța nu a avut în vedere la acel moment – și poate că nici la acest moment nu o să aibă în vedere – adevăratele aspecte care ar conta în acest dosar și anume: faptul că dumnealui nu a recunoscut niciodată săvârșirea faptei, că a săvârșit fapte deosebit de grave, a încercat să șteargă urmele crimei, a dat publicității conținutul corespondenței electronice a Elodiei”, a explicat avocata Crina Radu.
În opinia sa, instanța trebuie să aibă în vedere că fostul polițist Cristian Cioacă nu și-a recunoscut faptele și a încercat să șteargă urmele crimei comise. Iar acest lucru contează mai mult decât comportamentul avut în penitenciar, dat fiind că familia victimei, Elodia Ghinescu, nu este pe deplin edificată în legătură cu soarta Elodiei.

Tratament preferențial în închisoare

„Instanța ar trebui să aibă în vedere aceste aspecte și nu că a avut un comportament normal în închisoare, așa cum trebuie să îl aibă orice deținut. Eu am suspiciuni în legătură cu modul în care se va desfășura și acest dosar”, a declarat avocata.
De asemenea Crina Radu a mai spus că fostul polițist a avut un tratament preferențial în închisoare și ar fi beneficiat de anumite avantaje. El a avut mai multe permisii, inclusiv în ziua de Crăciun.

„Are acolo un regim preferențial. Ar fi în cameră doar cu încă o persoană. Dintotdeauna a avut un regim preferențial. Știu că acolo e privit așa ca un VIP, poate pentru faptul că e din Pitești. Toate instituțiile care au fost implicate în situația lui Cristian Cioacă nu au fost obiective, și în privința copilului.

Cristian Cioacă este privit altfel decât alte persoane care sunt în situația dumnealui. Oricum i s-a aplicat o pedeapsă destul de mică. Dumnealui e tânăr și va ieși din închisoare, însă pe Elodia cine o mai aduce de acolo de unde e”, a declarat Crina Radu.

Și în iunie și septembrie, Cioacă a beneficiat de câte o permisie de 24 de ore, iar acum ar putea beneficia de posibilitatea de a fi eliberat mai devreme, pe bună purtare. Întortocheate sunt căile justiției!

Cel mai mediatizat caz 

Cazul morții avocatei Elodia Ghinescu a fost unul dintre cele mai mediatizate din România de după 1989. Povestea datează din vara lui 2007 când autoritățile au fost sesizate de soțul avocatei, polițistul Cristian Cioacă, în legătură cu dispariția acesteia. Femeia era de negăsit, iar singurul suspect, ultimul despre care s-a stabilit că o văzuse în viață, era soțul.

Cristian Cioacă a anunțat dispariția Elodiei Ghinescu abia după o săptămână, iar acest lucru l-a plasat pe primul loc în rândul suspecților. El a fost acuzat de moartea femeii, deși cadavrul nu a fost descoperit niciodată. Anchetatorii au presupus că motivul crimei ar fi fost gelozia, polițistul Cioacă având suspiciuni că este înșelat cu un alt bărbat.

După cinci ani de procese, în anul 2012, Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv la 15 ani şi 8 luni de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte. Inițial, pedeapsa dictată de instanță a fost mai mare, de 18 ani, însă ulterior i-a fost redusă.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

error: Continut protejat!!