20.9 C
Pitești
20 mai 2024

Controale la azilele din Argeș

Controale la azilele din Argeș

În urma scandalului la nivel național iscat de lipsa controalelor în instituții de îngrijire a bătrânilor și a persoanelor cu handicap, prefectul județului Argeș, Radu Perianu, a anunțat că va face controale în centrele pentru vârstnici din Argeș.

Astfel, astăzi, deja patru echipe ce includ reprezentanți ai tututor instituțiilor ce fac parte din comisia de control sunt la locații. Verificările se fac, în principal, pentru a vedea modul în care sunt îngrijiți bătrânii, pe linii de igienă, alimentație, condiții de viață.

《 Le-am transmis membrilor echipelor de control să aibă toleranță zero! Centrul de comandă este la Prefectura Argeș, de unde veți primi și bilanțul activităților de control.》, a anunțat prefectul.

În urmă cu două zile prefectul anunța:《 Am înființat o comisie de control pentru azilele de bătrâni! Nu voi tolera abuzuri de niciun fel, mai ales față de persoane vulnerabile!

Cazul de la Ilfov a adus în atenția opiniei publice și a multor instituții, situația azilelor de bătrâni. Voi lua atitudine și am semnat astăzi un ordin prin care voi înființa și conduce o comisie de control privind centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități și copiilor, care funcționează în Argeș.

Nu voi tolera, nu voi accepta și mă voi asigura că sunt sancționate dur abuzurile, umilirea celor aflați în nevoie și îi anunț de acum pe cei care se gândesc că mai pot ocoli legea și lucra în detrimentrul beneficiarilor, că îi așteaptă o soartă grea!》, anunțase pe un ton ferm prefectul. Vom urmari cu atenție ce și cum și dacă se va întâmpla ceva.

Foto: descriptiv/Getty Images

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI