13.7 C
Pitești
14 apr. 2024

Controale în trafic pe week-end: Amenzi de 1 miliard

Controale în trafic, pe week-end. Amenzi de 1 miliard
În zilele de 29 și 30 martie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate 615 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 99.150 de lei.

În cadrul celor 74 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 44 de permise de conducere și au fost retrase 25 de certificate de înmatriculare.
Dintre sancțiunile aplicate, 166 au fost ca urmare a depășirii regimului legal de viteză, dintre care 23 cu mai mult de 50 de km/h peste limita legală, și 8 ca urmare a depistării sub influența băuturilor alcoolice, cu valori mai mici decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, ce implică răspunderea de natură contravențională.

De asemenea, au fost constatate 10 infracțiuni la regimul rutier, dintre care una de conducere sub influența substanțelor cu efect psihoactiv și alte 6 de conducere sub influența alcoolului (cu valori ale alcoolemiei de la 0,44 la 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat). De asemenea, trei au fost depistați la volan fără permis

• în cursul zilei de sâmbătă

Ca urmare a abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii rutieri piteșteni au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 11.040 de lei, aplicând și măsurile complementare de reținere a 12 permise de conducere și retragere a 3 certificate de înmatriculare.

Sancțiunile prevăzute cu măsuri complementare aplicate de polițiștii Biroului Rutier Pitești sunt astfel:
–  ca urmare a depistării sub influența băuturilor alcoolice, cu valori cuprinse între 0,04 și 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat (cu măsura complementară de reținere a permisului de conducere);
– trei ca urmare a depășirii regimului legal de viteză, cu viteze cuprinse între 126 și 136 de km/h (cu măsura complementară de reținere a permisului de conducere), în total fiind aplicate 14 sancțiuni ca urmare a depășirii regimului legal de viteză;
– una ca urmare a depășirii neregulamentare, cu încălcarea marcajului longitudinal continuu (cu măsura complementară de reținere a permisului de conducere);
– două ca urmare a unor modificări neomologate la sisteme de evacuare (cu măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare).
– una ca urmare a depistării fără asigurare obligatorie auto (cu măsura complementară de imobilizare a autovehiculului fără poliță RCA, și reținere a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare).

Totodată, au mai fost aplicate sancțiuni ca urmare a neutilizării centurii de siguranță sau a mijloacelor speciale de retenție pentru copii, dar și abateri privind traversarea drumului prin loc nepermis de către pietoni.

Viteză excesivă

În ziua de 29 martie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Mioveni au depistat un bărbat de 31 de ani, din Țițești, care conducea un autoturism pe DN 73E, pe raza orașului Mioveni, pe un sector de drum cu limita de viteză de 80 de km/h, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 160 de km/h (cu 80 de km/h peste limita legală).
Ca urmare a abaterii constatate, în cauză a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.485 de lei, fiind aplicată și măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

În ziua de 30 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat o femeie de 43 de ani, din județul Dolj, care conducea un autoturism pe DN 65, pe un sector de drum cu limita de viteză de 70 de km/h, fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 136 de km/h (cu 66 de km/h peste limita legală).
Ca urmare a abaterii constatate, în cauză a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.485 de lei, fiind aplicată și măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

Sub influența alcoolului

În ziua de 29 martie a.c., în jurul orei 21:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Buzoești au depistat un bărbat de 47 de ani, din Recea, care conducea o autoutilitară pe DC 122, pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

• În ziua de 30 martie a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Lunca Corbului au depistat un bărbat de 33 de ani, din Poiana Lacului, care conducea un autoturism pe DN 65, pe raza comunei Lunca Corbului, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

• În noaptea de 30 spre 31 martie a.c., în jurul orei 02:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au depistat un bărbat de 47 de ani, din comuna Bogați, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă cel în cauză a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 337 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Cu dreptul de a conduce suspendat și sub influența băuturilor alcoolice

În ziua de 30 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 32 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe str. Nicolae Dobrin din municipiul Pitești, iar în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că cel în cauză figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 alin. 2 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
De asemenea, cu ocazia verificărilor, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat, valoare ce implică răspunderea de natură contravențională. Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R.

•  În noaptea de 30 spre 31 martie a.c., în jurul orei 03:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Călinești au depistat un tânăr de 22 de ani, din București, care conducea un autoturism pe DJ 702, pe raza comunei Beleți Negrești, iar în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că cel în cauză figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest a tânărului de 22 de ani, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 și 336 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite și luarea măsrilor legale care se impun.

Fără permis și sub influența alcoolului

În noaptea de 30 spre 31 martie a.c., puțin după miezul nopții, polițiștii Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 26 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism pe raza orașului Mioveni, iar în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că cel în cauză nu figurează ca deținător de permis de conducere.
De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest a bărbatului de 26 de ani, care a fost depistat conducând, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 și 336 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite și luarea măsrilor legale care se impun.

 Pozitiv la testarea cu aparatul din dotare

În ziua de 29 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 27 de ani, din Poienarii de Muscel, pe DJ 738, pe raza localității de domiciliu, existând suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv, iar în urma testării cu aparatul din dotare, rezultând indicii cu privire la posibila prezență a unei substanțe psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltare de probe biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unei substanțe interzise.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv, conform art. 336 alin.2 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI