Consiliul Județean Argeș: Comunicare, Turism și Promovare locală.
Adrian Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, prezintă o sinteză a realizărilor instituției în ultimii 4 ani: „Printre zonele de activitate pe care le gestionez se află și cea care vizează Comunicare, Turism și Promovare locală. Iată o sinteză a ceea ce am reușit să facem în ultimii patru ani!
Promovarea județului la nivel național și internațional
Au fost întocmite peste 2.000 de comunicate, informări de presă, materiale de prezentare a obiectivelor turistice, rapoarte de activitate;
realizate materiale de presă ce au fost publicate în presa scrisă și on-line, la radio, precum și emisiuni la televiziunile locale din județul Argeș;
Organizarea, pregătirea și participarea la diversele evenimente și acțiuni din cadrul calendarului de manifestări al C.J. Argeș, conferințe de presă, emisiuni: – emisiunea “Cu drag, despre România”, de la postul național de televiziune Realitatea Plus (2021). O emisiune maraton în direct organizată de Direcția Cultură, Turism și Tineret ce a avut drept scop promovarea județului la care a participat conducerea județului Argeș, reprezentanți ai instituțiilor subordonate, personalități marcante la nivel național și internațional cu rădăcini argeșene, artiști și oameni de cultură din județ;
Publicarea unui material de promovare a Cetății Poenari în acest an, în publicația internațională “The Sun”.
A fost creată o nouă interfață a site-ului, cu noi secțiuni – “INFO TURISM”, „ARGEȘ TURIST CARD” și aplicația „ARGEȘ GHID”
În scopul promovării obiectivelor turistice și culturale ale Argeșului, dezvoltării turismului argeșean la nivel național și a creşterii interesului turiștilor pentru aceste obiective, au devenit funcționale produsele turistice „ARGEȘ TURIST CARD” și aplicația „ARGEȘ GHID”.
“ARGEȘ TURIST CARD”, un bilet digital ce poate fi achiziționat online și care permite turiștilor să viziteze obiective turistice aflate în patrimoniul Consiliului Județean Argeș la tarife promoționale:
- Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești;
- Muzeul Județean Argeș cu următoarele: Expoziția Sportului Argeşean, Galeria Naţională de Artă Naivă, Expoziţia Flori de mină, Castrul Roman Jidova (Câmpulung), Expoziția memorială ,,Dinu Lipatti” (Casa memorială ,,Dinu Lipatti”).
Acest card poate fi utilizat pe parcursul întregii săptămâni, cu o valabilitate de 48 de ore, intrarea la obiectivele turistice făcându-se o singură dată.
Aplicația „ARGEȘ GHID” prezintă informații despre atracțiile turistice, sugestii de petrecere a timpului liber, recomandări de rute și trasee turistice, unități de cazare, facilități gastronomice, posibilități de agrement, agenda evenimentelor cultural-artistice, dar și informații de interes public privind activitatea Consiliului Județean Argeș și a altor instituții publice. Aplicaţia este funcțională atât pe platformele Android, cât și IOS și poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play, fiind adaptată pentru toate telefoanele de tip smartphone sau device-uri de tip tabletă.
Participarea în următoarele proiecte:
💢 “Promovarea Bisericilor de lemn din Județul Argeș”
💢 “Traseul Gastronomiei tradiționale românești”
💢 Patru rute cultural turistice, dezvoltate pe plan local sunt acum recunoscute și promovate pe site-ul Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului
Datorită primelor două proiecte, Argeșul este parte este parte din „România Atractivă” – platforma digitală coordonată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru promovarea turismului.
Consiliul Județean Argeș este prezent în platforma națională „România Atractivă” în următoarele rute turistice:
Ruta gastronomiei tradiționale românești, în care sunt promovate tradițiile gastronomice argeșene din Aninoasa și Valea Mare-Pravăț.
Ruta bisericilor de lemn, în care sunt incluse patru biserici din Argeș:
📌 Biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului” din Glâmbocu
📌 Biserica de lemn „Înălțarea Domnului” – Jupânești
📌 Biserica de lemn „Nașterea Domnului” – Călugărița, Leordeni
📌 Biserica de lemn „Sfântul Ioan Botezătorul” din Bărbălătești.
Cele patru rute cultural turistice, dezvoltate pe plan local, sunt recunoscute și promovate pe site-ul Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului:
📌 „Valea Argeșului şi culoarul Rucăr – Bran”
📌 „Valea Argeşului şi Transfăgărăşanul”
📌 „Triunghiul Bisericilor Rupestre”
📌 „Bisericile de lemn din județul Argeș”.