22.6 C
Pitești
25 sept. 2023

Conduceți cu răbdare și atenție pe Transfăgărășan!

CONDUCEȚI CU RĂBDARE ȘI ATENȚIE PE TRANSFĂGĂRĂȘAN!

Transfăgărășanul este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri, dar, în același timp, unul dintre cele mai solicitante pentru conducătorii auto.

În ultima perioadă, în special în weekend, se înregistrează valori ridicate de trafic pe DN 7C -Transfăgărășan.

Polițiștii argeșeni, împreună cu polițiștii sibieni, acționează în zonă, pentru fluidizarea traficului și asigurarea unui climat de siguranță rutieră, cu două echipaje cu motociclete, dar și echipaje auto din cadrul Serviciului Rutier Argeș și Sibiu.

Polițiștii îi sfătuiesc pe conducătorii auto ca, înainte de a pleca spre acest drum, să se informeze cu privire la situația traficului din zona ce urmează să fie tranzitată. De asemenea, mașina trebuie echipată corespunzător și trebuie realizată o revizie tehnică pentru siguranța că aceasta se afla într-o stare optimă pentru drum.

Circulația pe Transfăgărășan se realizează cu viteză redusă, mai ales pe sectoarele unde sunt curbe, sau în condiții de vizibilitate redusă sau carosabil ud. Atunci când asfaltul este umed, este necesară respectarea distanței corespunzătoare, ca în cazul în care este necesară o frână bruscă, aceasta sa nu provoace un accident în lanț.

Îi sfătuim pe conducătorii auto ca, în cazul în care zona unde doresc să staționeze nu este prevăzută cu parcare amenajată, să oprească autovehiculele în afara părții carosabile, astfel încât să nu afecteze fluența traficului.

Parcările neregulamentare, opririle pe partea carosabilă, chiar preț de un selfie, duc la îngreunarea sau chiar blocarea totală a circulației, îndeosebi pe tronsonul Bâlea Lac – Bâlea Cascadă.

Așadar, dați dovadă de răbdare, înțelegere și fair-play, astfel încât excursia dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic să nu se transforme într-o călătorie obositoare și deranjantă din cauza timpului petrecut inutil în trafic.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI