27 C
Pitești
24 sept. 2023

Concluziile controlului la Spitalul Județean

Concluziile controlului la Spitalul Județean

Concluziile preliminare ale controlului de la Spitalul Județean de Urgență Pitești au fost transmise către Ministerul Sănătății.

《 L-am sesizat pe ministrul Sănătății cu cele constatate de echipele de verificare. Controlul la Spitalul Județean Pitești continuă. Am dispus în această dimineață constituirea a două echipe suplimentare pentru a verifica Spitalul Câmpulung și Spitalul Costești. O spun clar: nu voi ezita să sesizez toate instituțiile statului pentru neregulile din sistemul medical argeșean.》, a transmis prefectul de Argeș, Radu Perianu.

O parte dintre nereguli au fost făcute publice, în special cele pe linie de siguranță împotriva incendiilor.

La Secția Psihiatrie a Spitalului de Urgență Pitești mai mulți pacienți erau tratați într-un salon amenajat în clădirea tehnică. Salonul cu 6 paturi era amenajat într-un imobil care adăpostește centrala termică, magazia, fără să existe autorizație de securitate la incendiu. Salonul are un perete comun cu centrala termică și un alt perete comun cu magazia. 3 femei erau internate aici la momentul controlului.

Salonul a fost amenajat cu acceptul managementului unității spitalicești, motiv pentru care ISU a sancționat cu un avertisment managamentul Spitalului Județean de Urgență Pitești pentru că a pus în funcțiune și a continuat funcționarea acestei locații ce nu avea aviz.

Tot la Psihiatrie, s-a constatat că pe mai multe holuri nu erau asigurate căile de acces pentru o evacuare rapidă în caz de urgență. A fost dată o amendă în valoare de 2500 de lei.

La Boli Infecțioase, mai multe aparate electrice nu erau exploatate corespunzător, a fost aplicată o sancțiune de către ISU în valoare de 500 de lei.

În mai multe secții, ATI, Neurochirurgie, Chirurgie Vasculară, ușile saloanelor au o lățime mai mică decât cea a paturilor mobile. Acest lucru creează o dificultate în cazul în care ar fi nevoie de evacuarea pacienților într-o situație de urgență.

Tot din raportul ISU – tabloul electric general aflat în subsolul Spitalului de Urgență Pitești este într-o stare avansată de coroziune și poate fi un risc de incendiu.

Verificări au fost făcute și în Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Pitești. În cabinetul Ortodonție, unitul dentar prezintă un grad avansat de uzură, motiv pentru care inspectorii DSP au cerut înlocuirea lui. Și în aceeași locație au fost dispuse și măsuri de iigienizare.

De asemenea, pe tura de noapte, pe toate Secțiile spitalului nu există personal suficient care să asigure evacuarea în siguranță, în caz de urgență, a pacienților netransportabili sau care necesită sprijin la evacuare.

Prefectul spune că așteaptă rapoartele de control ale tuturor instituțiilor implicate. Din comisie fac parte: DSP, ISU, DSVSA, ITM și CAS Argeș

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI