18.2 C
Pitești
19 mai 2024

Concert de pricesne și muzică religioasă, în Piața Primăriei Pitești

Concert de pricesne și muzică religioasă, la începutul Săptămânii Mari a Postului Paștilor, în Piața Primăriei Pitești!

Prima zi a Săptămânii Patimilor, care precede marea sărbătoare a Paștelui ortodox, aduce, la Pitești, un eveniment cu încărcătură spirituală deosebită: un concert de muzică religioasă specifică acestei perioade – pricesne și muzică bisericească – susținut de nume cunoscute ale genului, dar și de două coruri bisericești renumite.

Luni, 29 aprilie 2024, de la ora 19:00, municipalitatea piteșteană vă invită în Piața Primăriei pentru o experiență muzicală aparte, aducătoare de pace și așezare sufletească, în așteptarea bucuriei Învierii.

Concertul va fi deschis de Ilinca Din, tânăra cântăreață ce a reprezentat cu cinste Piteștiul și Argeșul în nenumărate concursuri de muzică populară, absolventă a Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, elevă a Colegiului Național „I.C. Brătianu” și colaboratoare a Centrului Cultural Pitești.

Spectacolul de suflet va continua cu recitalul susținut de Paula Hriscu, artistă hunedoreană de muzică populară, absolventă a Academiei Naţionale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, apreciată la nivel național drept o voce minunată a cântecului popular transilvan, dar și a pricesnelor, a cântecelor de strană, ce au mesaj profund religios.

Concertul va fi încheiat de două ansambluri corale cunoscute și îndrăgite de iubitorii muzicii bisericești: Corala Arhiepiscopiei Argeșului și a Muscelului și Corul Bisericii Domnești Sfântul Gheorghe.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI