25.4 C
Pitești
13 apr. 2024

Circula cu 138 km/oră prin Oarja

Circula cu 138 km/oră prin Oarja

Noul drum DJ 503 recent reabilitat e atât de plăcut de parcurs încât un bărbat din Slobozia s-a crezut pe autostradă și a apăsat pedala accelerației până la 138 km/oră. Polițiștii rutieri din Pitești au depistat în data de 21 februarie un bărbat de 30 de ani, din comuna Slobozia, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe D.J. 503, pe raza localității Oarja, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 138 de km/h. Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.

Tot în ziua de 21 februarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 39 de ani, din București, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe D.N. 67B, pe raza localității Poiana Lacului, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 117 km/h, iar un tânăr de 18 ani, din Pitești, a fiost depistat pe Calea București, în Pitești, conducând cu viteză excesivă un autoturism, aparatul RADAR înregistrând viteza de 116 km/h. Ca urmare a abaterilor, cei doi vitezomani au fost sancționați contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere le-a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Acțiuni de reducere a riscului rutier

 În ziua de 21 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au acționat pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră prin verificarea respectării regulilor de circulație și combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, cu accent pe depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se deplasează cu viteză excesivă, precum și a celor care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Ca urmare a abaterilor la regimul rutier constatate, polițiștii au aplicat 117 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.550 de lei, și au aplicat măsura complementară de retragere a două certificate de înmatriculare și reținere a 9 permise de conducere.

Dintre abaterile constatate de polițiștii rutieri piteșteni, 50 au fost aplicate ca urmare a depășirii regimului legal de viteză, 27 ca urmare a neutilizării centurii de siguranță sau a dispozitivelor speciale de retenție pentru copii, și 8 neacordări de prioritate pietonilor.

Poliţiştii Biroului Rutier Pitești vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI