9.8 C
Pitești
01 dec. 2023

Circ cu mascați și lecția de colegialitate a fotbaliștilor

Circ cu mascați și lecția de colegialitate a fotbaliștilor

Lumea s-a schimbat, prieteniile au dispărut, bunul simț a fost trecut în rezervă (nu cred că va mai fi reactivat) și înlocuit cu tupeul, aroganța, nesimțirea, indolența – „calități” specifice „omului nou – modern”! Am rămas „conectat” la inima, respectiv inteligența unor persoane dragi mie, cu care comunic și care, permanent își exprimă regretul că prostia, incultura sau cozile de topor fac legea în aceste vremuri. Acești indivizi au „școală” și vor să demonstreze, pe zi ce trece că, fără ei, lumea ar fi mai fericită, viața mai liniștită, ignorând „lupta colosală cu prostul care are… un fel de școală”! S-au „aciuat” pe lângă „politic”, impun legi care să-i protejeze și să le ocrotească „hoțiile”, șantajează, se dau cunoscători deși, ca și Iuda, trădează la primul zăngănit de arginți. Toate sondajele arată repulsia și neîncrederea populației față de tot ce are tangență cu politica. Nu este însă o noutate, istoria fiind plină de lideri „inventați” sau „autopropuși”, gata oricând să trădeze (Și tu, Brutus? – Et tu, Brutus?).

„Hemoragia” de indolență și tupeu este vizibilă pe rețelele de socializare, tonul fiind dat de oameni plătiți din banii publici, cu o „fișă a postului” pe care nu o cunosc. Nu deranjează atât de mult nesimțirea lor, cât faptul că pe noi, cei care trăim din muncă cinstită, cu „emoții” la examenele date în școli adevărate și respectate, pe care le-am absolvit, suntem considerați proști, ușor manevrabili, depășiți, incapabili să înțelegem „evoluția”! Nu pot însă să accept, să înțeleg, să aprob luptele fratricide, prieteniile trădate, loviturile „pe la spate”, șantajul. A dispărut cavalerismul – o trăsătură a personalității pierdută în istorie – e’n gard!

Am asistat, prin intermediul televiziunilor, la un „spectacol” grotesc, cu justiția la colțul străzii, în care niște mascați (24 am înțeles) coordonați de un… (nu am reținut funcția) demonstrau poporului cum doi polițiști de la rutieră, (tot polițiști, dar cu caschetă, nu cu… mască) luau „șpagă” de la niște indisciplinați din trafic. „Circul” era necesar pentru ca poporul să înțeleagă cum este cu… plagiatul celor de la putere, cum au apărut „găurile” în Canalul Bâstroe, de ce a crescut inflația, cum doamnele căsătorite cu băieți din sistemul menționat ajung pe funcții de conducere descoperindu-și „veleitățile” după câțiva ani de căsătorie… (fără șpagă!). Penibil, incalificabil spectacol! Un „mascat”, cu un „crâmpei de fustă” pe față, îl ține strâns de mână (să nu fugă cu șpaga) pe un… fost coleg, alții percheziționau… mașina de serviciu (știau unde să caute, deși când se intră în tură nu se ia în primire în acest mod), se întocmea procesul verbal ca la o cârciumă sub demnitatea celor din… Las Fierbinți.

Acești mascați incoruptibili, mândri că sunt „admirați” de trecători (aceștia admirau prostia care a generat un război fratricid) ar trebui ca la orele de pregătire să vizioneze secvențele de la meciul UTA-Hermannstadt (2.05) când un fotbalist accidentat a fost protejat de privirile spectatorilor de către COLEGII care au făcut un zid în jurul lui! Frumos gest, – colegi adevărați!

Dar, bine că au fost depistați primii și ultimii șpăgari reținuți numai pentru 24 de ore deoarece nici judecătorul nu a „gustat” din „meniul zilei”! A nu se înțelege că pledez pentru apărarea celor doi, dar nu așa se procedează, „tovarăși”! Aveați birourile sigilate sau nu aveați loc… toți 24? Sper că în afară de măști și mușchi aveți și… inteligență! Nu artificială – ar fi foarte grav! Pentru „roboți” nu ne asumăm cheltuieli inutile cu …

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI